Uutiset

Vera Stoltilla vahva aloitus Latviassa

Taitoluistelun junioreiden Grand Prix-sarja jatkuu tällä viikolla Riiassa, Latviassa. Suomen Vera Stolt osoitti vahvaa teknistä osaamista lyhytohjelmassaan ja luisteli hyvin lähelle omaa ennätystään pistein 52,93.

– Erityisen iloinen olen siitä, että sain kaikki hypyt ja myös piruetit suoritettua virheittä ja hyvällä tasolla. Näin kauden alussa juuri hyvä tekninen suoritus on minulle tärkeintä. Kun saan varmuutta, kauden mittaan luisteluun tulee itsestään rennompi ote ja enemmän esittämistä, vain kuusi sadasosaa ennätyksestään jäänyt Stolt sanoi.

Vera Stoltin ohjelman avasi vaikea kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmä. Muina hyppyinä olivat kolmoisritti ja kaksoisaxel.

Vaikka 17-vuotiaan porvoolaisen pistetulos on mallikas, Stoltin on tyydyttävä lähtemään vapaaohjelmaan kärkikympin ulkopuolelta, sijalta 13. Juniorityttöjen maailman kärki on huimaavan kova, ja Latvian kilpailussa tehtiin useita 60 pisteen ylityksiä.

Latvian kilpailua johtaa venäläinen Daria Usacheva pistein 69,04. Tyttö on vasta 13-vuotias ja osallistuu ensimmäistä kertaa GP-sarjaan.

Juniorityttöjen vapaaohjelmat luistellaan Riiassa perjantaina.

Kilpailun tulossivut


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024