Uutiset

Janna Jyrkinen yhdeksäs Itävallassa

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluva Janna Jyrkinen kiri Itävallassa käydyssä junioreiden Grand Prix -kilpailussa yhdeksänneksi. 14-vuotiaan uudet ennätyspisteensä ovat 147,76.

Janna Jyrkinen on kilpaillut tänä syksynä kovatasoisessa junioreiden GP-sarjassa. Elokuussa hän osallistui sarjan kilpailuun Ranskan Courchevelissä oli siellä 9. yhteispistein 133,65.

Itävallan Linzissä tänä viikonloppuna käydyssä GP-kilpailussa lappeenrantalaisella oli vaikeuksia lyhytohjelmassa. Hän jäi osiossa sijalle 17 pistein 45,64. Vapaaohjelma sen sijaan oli huikaiseva osoitus Jyrkisen taidoista. Ohjelmaan sisältyi mm. kaksi komeaa kolmoislutzia, joista toinen vielä osana hyppy-yhdistelmää.

– Päätin vapaaohjelmani paljon rauhallisempana ja tyytyväisempänä kuin lyhytohjelmani. Lyhyessä jostain syystä jännitin.

Janna Jyrkinen keräsi vapaaohjelmasta yli 100 pistettä, ja yhteispisteet 147,76 ovat yläkoululaisen kirkas uusi ennätys.

Linzissä juniorityttöjen kilpailun voitti Venäjän 16-vuotias Sofia Muravieva, 211,81.

Muista suomalaisnuorista junioreiden GP-sarjassa luistelivat tänä syksynä Olivia Lisko, Makar Suntsev sekä jäätanssipari Daniela Ivanitskiy – David Goldshteyn.

Linzin GP-kilpailun tulokset


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024