Uutiset

Taitoluistelun EM: Lindfors neljäntenä, Peltonen kymmenentenä

Suomen Viveca Lindfors onnistui loisteliaasti taitoluistelun EM-kilpailun lyhytohjelmassa ja on kilpailussa neljäntenä uusin ennätyspistein 65,61.

Kilpailun johdossa on hallitseva Euroopan mestari ja olympiavoittaja Venäjän Alina Zagitova pistein 75,00. Toisena on Zagitovan maannainen, EM-kilpailun ensikertalainen Sofia Samodurova 72,88. Lindforsin edelle kiilasi kilpailussa viimeisenä luistellut Sveitsin Alexia Paganini. Lindfors hävisi lyhytohjelmasta jaettavan niin kutsutun pikkumitalin sveitsiläiselle vain 0,03 pisteellä.

Onnistunut ohjelma alkoi lennokkaalla kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja eteni kolmoisflippiin ja vaadittuun kaksoisaxeliin. Ohjelman minimaalinen kauneusvirhe oli kolmoisflipin alastulossa, joka näkyi miinuksena laatupisteissä. Lindforsin viime marraskuussa luistelema vanha ennätys parani reilulla kahdella pisteellä. Tyytyväisyys näkyi ohjelman jälkeen Lindforsin kasvoilta.

-Ennen ohjelma minulla oli hyvä fiilis ja olen tyytyväinen suoritukseeni.

Lindfors ei suostunut spekuloida vielä lopputuloksen kanssa, vaikka lähtökohdat lyhytohjelman jälkeen ovatkin oivalliset.

-Tämä oli vain lyhytohjelma, vapaaohjelmaan valmistaudun kuten aina.

Emmi Peltonen lunasti hänkin oivallisen sijoituksen ollen kilpailussa kymmenes. Peltosen ohjelma alkoi teknisesti takellellen, sillä hänen tavaramerkikseen muodostunut lennokas kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä ei onnistunut suunnitellusti. Ensimmäisen kolmoistulpin lähdettyä hyvin korkealle oli alastulossa vaikea pitää kontrolli. Kahden hypyn väliin osuivat pyörähdykset ja jälkimmäinen hypyistä jäi vain kahteen kierrokseen. Myös soolokolmoisritin alastulossa hän joutui tukeutumaan toiseen jalkaan. Taitavana tulkitsijana tunnetun Peltosen ohjelma palkittiin kuitenkin odotetusti korkeilla esittämisen osa-aluepisteillä. Samoin piruetit ja askelsarja merkittiin vaikeudeltaan korkeimmalle eli nelostasolle.

Peltoselle uutta kilpailussa oli valmistautuminen koitokseen Stephane Lambielin valmennuksessa. Kyseessä on parivaljakon ensimmäinen yhteinen kilpailu.

-Totta kai valmistautuminen suoritukseen oli tällä kertaa hieman erilainen kuin normaalisti. Mutta hyvä vain, että voin kokeilla uutta. Tämä vuosi on minulle muutoinkin uuden oppimisen aikaa, Peltonen pohti.

Kilpailun tulokset ja aikataulut http://www.isuresults.com/results/season1819/ec2019/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024