Uutiset

Muodostelmaluistelun Excellence Camp Vierumäellä

Taitoluisteluliitto jatkaa muodostelmaluistelijoille ja -valmentajille tarkoitettua Excellence Camp -leiritystoimintaa keväällä 2018. Leirien sisällöstä ja valmennuksesta vastaavat sekä kotimaiset että ulkomaalaiset huippuvalmentajat, sekä eri alojen asiantuntijat.

Juuri päättyneellä noviisileirillä pääkouluttajana toimi Uliana Chirkova Venäjältä (mm. ISU:n tekninen spesialisti)  sekä Lilli Helpi (mm. tanssinopettaja, fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja). Mukana oli 22 luistelijaa ja 25 valmentajaa ympäri Suomen.

Juniori-ikäisten leirin päävetäjänä  10.-11.5.  tulee toimimaan Cathy Dalton (ISU:n muodostelmaluistelun teknisen komitean valmentaja jäsen). Leirien sisältöjä ovat mm. lajiosaaminen, yksilötaitojen harjoittaminen, fyysinen harjoittelu, psyykkinen valmentautuminen, ravitsemus, vammojen ehkäisy sekä lajin säännöt ja -vaatimukset.

Leiritystoiminnan tavoitteita ovat mm. luistelijoiden ja valmentajien osaamisen lisääminen sekä suomalaisen muodostelmaluistelun korkean tason varmistaminen myös seuraavalla Olympiadilla 2018-2022

Leirit pidetään Suomen urheiluopistolla Vierumäellä.

 

 


Tuloksia: Iida Karhunen luisteli Tallinn Trophyn voittoon 24.11.2023
Tuloksia: Challenger-sarjan Warsaw Cup 19.11.2023