Uutiset

Emmi Peltonen kärkikymppiin EM-kisoissa

Emmi Peltonen pystyi keräämään EM-kisajäällä kauden parhaat kansainväliset pisteensä ja sijoittui tuloksella 159,48 naisten kilpailussa kärkikymppiin, sijalle 9. Flunssaan sairastunut Viveca Lindfors oli Moskovassa 14. pistein 147.89.

– Mä taistelin. Ja samalla nautin joka hetkestä, annoin itseni kunnolla vapautua jäällä, Emmi Peltonen riemuitsi vapaaohjelmansa jälkeen.

Vapaaohjelmassaan Peltonen lähti rohkeasti hyppäämään myös hänelle vielä tällä hetkellä vaikeimpia kolmoishyppyjä, lutzia ja flippiä. Vaikka lutziin tuli alastulovirhe ja flippi jäi kahteen kierrokseen, Peltonen kertoi keränneensä niistä vain tahdonvoimaa jatkoon. Ohjelman päätösosio hienoine askelesarjoineen ja tasokkaine piruetteineen kruunasi hyvän fiiliksen.

– Aivan mahtava kokemus!

Emmi Peltonen osallistui toisen kerran EM-kilpailuihin. Viime vuonna hän oli 11.

Suomen toinen naisedustaja Viveca Lindfors joutui luistelemaan EM-vapaaohjelmansa ärhäkässä, perjantaina iskeneessä flunssassa. Vaikka hengitys ei tahtonut kulkea, tahtoa ei puuttunut häneltäkään.

Hyvänä hyppääjänä tunnettu Lindfors latasi ohjelmansa alkuun yhden koko naisten kilpailun komeimmista kolmoislutzin ja -tulpin yhdistelmistä ja jatkoi siitä vaivatta seuraavaan hyppy-yhdistelmään. Kolmas hyppyelementti, kolmoisflippi, päätyi kuitenkin kaatumiseen.

– Siinä tein rytmivirheen, olisi pitänyt lähteä hyppyyn maltillisemmin.

Toinen, todella yllättävä kaatuminen sattui askelsarjassa.

– Yritin siinä saada kaiken esittämisen ulos itsestäni. Näin siinä helposti käy, kun yrittää tehdä kaiken isommin, harmitteli Viveca Lindfors.

Lindfors osallistui kolmansiin EM-kilpailuihinsa. Hänen paras sijoituksensa on 8.

Suomen naisten hyvät sijoitukset Moskovassa varmistivat Suomelle kaksi naispaikkaa myös ensi vuoden EM-kisoihin.

Naisten EM-mitalikolmikko keräsi kovat pisteet.

15-vuotias EM-untuvikko Alina Zagitova, Venäjä, teki tämän kauden maailman kärkituloksen 238,24 ja pokkasi mestaruuden. Hopealle jäi Zagitovan maannainen Evgenia Medvedeva kuluvan kauden toiseksi parhain pistein 232,86. Pronssille sijoittui Italian Carolina Kostner, 204,25.

 

EM-kilpailut olivat Peltoselle ja Lindforsille viimeinen näytönpaikka ennen Suomen naisluistelijan valintaa olympialaisiin.

Suomen Taitoluisteluliitto tekee esityksen olympiakomitealle sunnuntaina 21.1. Liiton kriteeri on kauden paras pistetulos. Se on Peltosella.

Suomen olympiakomitea tekee ratkaisunsa 24.1.

 

EM-kilpailujen tulossivut 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024