Uutiset

Petra Lahti voitti lyhytohjelman Tallinnassa

Suomen Petra Lahti johtaa taitoluistelun Tallink Hotels Cupin juniorityttöjen kilpailua lyhytohjelman jälkeen. Nuorten maajoukkueeseen kuuluva hollolalainen paranteli torstaina Tallinnassa kansainvälisiä ennätyslukemiaan pisteisiin 52,11.

Kolmoislutzin ja kaksoistulpin yhdistelmästä tuomarit antoivat pieniä laatupistevähennyksiä, mutta kolmoisflippi ja kaikki loput elementit keräsivät plussaa. Myös ohjelman osa-alueista Lahti ansaitsi kauden korkeimmat pisteensä (23,34).

Muut suomalaiset Pihla Bergman (46,00), Rosa Reponen (45,20) ja Anna Bergström (43,48) löytyvät juniorityttöjen lyhytohjelman tuloslistasta peräkkäisiltä sijoilta 6-8.

Junioripoikien kilpailussa Arttu Juusola on lyhytohjelman jälkeen kolmantena pistein 48,36 ja Jari Krestiyannikov viidentenä, 47,14.

Senioreilla tiukka kilpailutahti

Aikuisten sarjassa Tallinnassa starttasivat EM-edustajamme Oona Ounasvuori ja junioreiden MM-kisoihin nimetty Makar Suntsev. Kummallakin oli epäonnea samojen hyppyelementtien kanssa: hyppy-yhdistelmässä toinen hypyistä jäi yksinkertaiseksi, ja kolmoisflippi päätyi pyllähdykseen. Pirueteissa ja askelsarjoissa suomalaiset tekivät kaikesta huolimatta tarkkaa työtä, ja ne arvioitiin kolmois- ja neloistason arvoisiksi.

Suntsevin pisteet 56,35 riittivät Tallinnassa lyhytohjelman kuudenteen, Ounasvuoren 48,45 seitsemänteen sijaan.

Ounasvuori kisasi vielä viime sunnuntaina Hollannissa. Kun Tallinnan kilpailun aikataulua sitten aikaistettiin parilla päivällä, väliin ei jäänyt liiaksi aikaa.

– Lähdin tekemään kolmois-kolmoisyhdistelmää, mutta siihen tuli iso virhe. Flipin kaatuminen harmittaa, olin jo alastulossa kun siinä jotenkin vain lähti jalka alta. Huomaa kyllä etten ole kunnolla palautunut, helsinkiläisluistelija harmitteli.

Sekä junioreiden että aikuisten kilpailuja kiertäneelle Suntseville Tallinnan kilpailu oli jo kauden yhdeksäs kansainvälinen startti.

– Ei ole mikään uusi juttu, että on kaksi kisaa putkeen. Halusin todella paljon luistella puhtaasti ja tiesin että olisin pystynyt siihen, mutta nyt liialliset odotukset häiritsivät odotetun ohjelmasuorituksen tekemistä, kotkalainen pohdiskeli jälkeenpäin.

Tallink Hotels Cupin aikataulu ja tulokset https://fsresults.info/2021-2022/THC/International/

Kuvassa Petra Lahti. Kuva: Jari Marttila


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024