Uutiset

Muodostelma: kisakausi kuumenee Neuchâtelista

Muodostelmaluistelun kilpailukausi kiihtyy. Suomalaisista SM-seniorijoukkueista Helsinki Rockettes, Team Unique ja ensimmäistä kauttaan luisteleva Lumineers starttaavat kansainvälisten kilpailujen sarjansa viikonvaihteessa Neuchâtelissa Sveitsissä.

Kilpailu on suomalaisjoukkueille tärkeä, sillä Suomella on lajin MM-kilpailuihin kaksi paikkaa. Toisen niistä saa maaliskuussa luisteltavien SM-kilpailujen voittaja, toinen taas ratkeaa Season’s Best -tuloksen perusteella. Toistaiseksi kauden parhaat pisteet on luistellut Marigold IceUnity, joka saavutti tuloksen toisissa SM-valinnoissa Jyväskylässä joulukuussa.

Sveitsissä suomalaiset saavat vastaansa kansainväliseen kärkeen kuuluvan USA:n Haydenettesin Bostonista. Joukkue on suomalaisten tavoin noussut useampaan kertaan palkintokorokkeelle MM-kilpailuissa.

Junioreista Neuchâtelissa kilpailevat HTK:n Team Fintastic ja HSK:n Team Mystique. Nämäkin joukkueet hakevat hyvää pistetulosta, sillä ne käyvät kisaa junioreiden MM-kilpailupaikoista Zagrebiin. Suomella on junioreiden MM-kilpailuihin kaksi paikkaa. Kauden parasta tulosta pitää hallussaan Kaarinan Dream Edges pistein 154,96.

Neuchâtelissa nähdään myös, miten valmentajien ja luistelijoiden edustajien osallistuminen Taitoluisteluliiton järjestämiin kansainvälisiin muodostelmaseminaareihin on kehittänyt joukkueita. Kilpailussa luistelevat Vierumäellä vierailleet Iceskateers Elite ja Southern Sky Australiasta sekä Shining Blades Italiasta ja Cool Dreams Sveitsistä.

Kilpailun sivut: http://www.neuchatel-trophy.ch/

Live stream: https://www.neuchatel-trophy.ch/livestream/

Tulokset: http://www.swissiceskating.ch/images/resultate/2017-2018/SYS_Tissot/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024