Uutiset

Orihara ja Pirinen 18:s EM-debyytissään

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittuivat Grazissa EM-kilpailun jäätanssissa sijalle 18. Ensimmäisiin arvokilpailuihinsa osallistunut pari putosi lyhyttanssin jälkeen kaksi pykälää tuloksissa keräten yhteensä 156,08 pistettä. Jo torstaisessa rytmitanssissa säkenöinyt pari onnistui myös lyyrisessä ja mahtipontisessa vapaatanssissaan. Ainoa pienehkö virhe osui pyörivään nostoon, joka mitattiin liian pitkäksi. Paria sakotettiin siitä yhden pisteen verran.

Vasta kahdeksan kuukautta yhteistyötä tehnyt pari oli tyytyväinen ensimmäiseen esiintymiseensä arvokilpailujäillä.

– Olimme tänään paljon rauhallisempia kuin rytmitanssissa. Tosin vapaatanssissa on aina enemmän aikaa ajatella kuin lyhyemmässä rytmitanssissa, jolloin olin ehkä enemmän ohjelmassa läsnä. Kaiken kaikkiaan tämä oli meille hieno kokemus, Pirinen summasi.

EM-kokemus oli parille yhteisen uran alkutaipaleella merkittävä. Juuri mikään ei jäänyt harmittamaan, satunnaisia epätarkkuuksia lukuun ottamatta.

– Antaisin meille tästä kilpailusta arvosanaksi melkein kymmenen, Yuka Orihara täydensi.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio oli myös tyytyväinen suojattiensa arvokilpailudebyyttiin.

– Tämä kilpailu oli upea kokonaisuus Yukalta ja Juholta heti heidän ensimmäisenä kautenaan. Vastaanotto täällä on ollut hyvin positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa, Margaglio, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari kiteytti.

Parin kausi jatkuu kahden viikon päästä Italiassa käytävässä kansainvälisessä Egna Dance Trophyssa.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/ec2020/


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024