Uutiset

Yuka Orihara – Juho Pirinen tanssi voittoon Saksassa

Suomen jäätanssipari Yuka Orihara – Juho Pirinen luisteli teknisesti hallitun ja yleisilmeeltään tyylikkään vapaatanssin Saksan Dortmundissa ja nousi sillä kansainvälisen NRW Trophyn voittoon. Yhteispisteet 162,99 ovat parin kauden paras tulos.

Kolmatta kautta yhdessä jäätanssivat Yuka Orihara ja Juho Pirinen eivät pystyneet NRW Trophyn rytmitanssiosiossa parhaimpaansa, ja sen jälkeen he olivat yhdeksän eurooppalaisparin kilpailussa kolmansina. Sunnuntaina jäälle liukui aivan eri lailla vapautunut pari, ja Orihara-Pirinen venyi sekä vapaatanssin että koko kilpailun voittoon.

– Oli aika lailla nappiveto, iloitsi pari itsekin.

– Pysyimme koko ajan tilanteen herroina ja saimme kaikki elementit suoritettua aivan suunnitellusti. Tällainen antaa itseluottamusta.

Pari osallistuu vielä ennen SM-kilpailuja kovatasoiseen Challenger-sarjan kilpailuun Puolassa.

Jäätanssikilpailun toiseksi luistelivat Ranskan Natacha Lagouge – Arnaud Caffa, 161,47, ja pronssia otti Sveitsin pari Jasmine Tessari – Stephane Walker, 156,92.

Valtter Virtanen neljäs

Myös miesten kilpailussa nähtiin suomalaisittain ensimmäistä kilpailuosiota huomattavasti terävämpi suoritus. Valtter Virtanen luisteli vapaaohjelmansa alkuun aiotun neloistulpin kaatumisesta huolimatta tarkasti ja ilmiselvästi nauttien.

– Vaikka tänään ei vielä osunut kohdalle suorituksena jättipotti, nyt oli kevyttä menoa. Kilpailemisessani on syntymässä positiivinen kierre, oikealla tiellä ollaan kauden jatkoa varten, sanoi jo ensi viikolla Tallinnassa kilpaileva 34-vuotias.

Virtanen keräsi NRW Trophyssa yhteispisteet 177,93 ja sijoittui kilpailun neljänneksi. Voitto meni Sveitsiin Lukas Britschgille pistein 218,56.

Naisissa vapaaohjelmapäivä oli Suomen edustajalle Jenni Saariselle tuskainen. Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut tamperelainen kaatui kolmoislutzin ja haparoi useissa muissa hyppyelementeissä. Saarinen putosi kilpailun viidennelle sijalle hänelle vaatimattomin yhteispistein 148,30.

Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024