Uutiset

Helsinki Rockettes johtaa Rouenissa

Helsinki Rockettes luisteli kirkkaasti johtoon French Cupin lyhytohjelmien illassa perjantaina Ranskassa. Joukkue kirjasi onnistuneesta suorituksestaan kauden ennätyspisteet 81,71.

Kakkospaikalta lähtee sunnuntain vapaaohjelmiin USA:n Skyliners reilun kuuden pisteen takamatkalta. Kolmanneksi yltänyt Unkarin Passion jäi yli 20 pisteen päähän johtavasta joukkueesta.

Challenger-sarjaan kuuluvassa French Cupissa on tällä kertaa koronan kuristuksessa vain kuusi joukkuetta seniorisarjassa, mutta esiintyminen elävän yleisön edessä toi silti innostavan tunnelman kilpailuun.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes luisteli vahvasti eläytyen naisellisen Femme Fatale – ohjelmansa.

 – Tuli hyvä fiilis ja huipputunnelma, kun joukkue pääsi kisaamaan yleisön edessä ja onnistui puhtaasti. Aina löytyy tietysti parannettavaa, mutta siellä oli hyviä elementtejä sekä vahvaa tulkintaa ja esittämistä, valmentaja Kaisa Arrateig kertoi tyytyväisenä.

Arrateig iloitsi myös siitä, että yleensä pääsi itse mukaan, sillä antigeenitesti näytti saapumispäivänä yllättäen positiivista, eikä hän päässyt mukaan ensimmäisiin treeneihin. Testi perjantaina oli kuitenkin negatiivinen, ja hän saattoi osallistua treeneihin ja kilpailuun joukkueensa kanssa.

– Korona on hirveä energiasyöppö. Siksi tulee jo iso ilo siitä, että ylipäätään pääsee paikan päälle. Se, että oli hauskaa ja saimme esiintyä yleisölle, oli jotenkin pääasia, kun se vielä palkittiin. Mutta mitään ei pidä enää itsestään selvänä.

Dream Edges Junior toisena

Kaarinan Dream Edges Junior on lyhytohjelmien jälkeen toisena pistein 65,08. Joukkueen herkkään lyhytohjelmaan Maan korvessa kulkevi lapsosen tie osui kaksi muksahdusta twisseleissä.

Sarjaa johtaa USA:n Team Elite pistein 71,15, ja kolmantena on Puolan Ice Fire Junior tuloksella 51,26. Kilpailuun osallistuu seitsemän juniorijoukkuetta, sillä koronan vuoksi on kilpailusta joutunut vetäytymään tämänkin sarjan joukkueita.

Elite 12 esittäytyi Rouenissa

Kilpailun ensimmäisenä päivänä esittäytyi myös Elite 12 -sarja, jossa kilpailevaan kokoonpanoon kuuluu nimen mukaisesti 12 luistelijaa. Supistettu kokoonpano on kokeilussa tällä kaudella, sillä Kansainvälinen Luisteluliitto suunnittelee supistettua joukkuetta mahdolliseksi vaihtoehdoksi, jolla se hakisi lajille tietä olympialaisiin.

French Cupissa nähtiin kolme joukkuetta tässä uudessa sarjassa, joka Rouenissa kilpailtiin vapaaohjelmin. Ylivoimaisen voiton otti USA:n Hayden Select pistein 112,17. Toiseksi tuli Ranskan Team Jeanne dArc pistein 90,89 ja kolmanneksi Alankomaiden Team United 12 tuloksella 82,89.

Kuva: Sari Niskanen

Tulokset löytyvät jo French Cupin facebook-sivuilta.

Tulokset tulossa osoitteeseen https://en.frenchcup.fr/resultats


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024