Uutiset

PM-kisojen tuloksia torstailta

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut käynnistyivät noviisi- ja juniorisarjojen lyhytohjelmilla Stavangerissa.

Päivän ehdottomat onnistujat olivat junioreiden Laura Karhunen sekä noviisien Janna Jyrkinen ja Jari Krestyannikov, jotka kaikki ovat sarjojensa johdossa.

Juniorit

Laura Karhunen teki loisteliaan lyhytohjelman omin ennätyspistein. Virheetön suoritus tuotti ykkössijan ja upeat 56,89 pistettä. Ohjelman teknisesti parasta antia olivat muun muassa kolmois-kolmois-yhdistelmä, kolmoisritti ja nelostason piruetit. Enja Ruokonen on mukavasti neljäntenä pistein 45,74. Olivia Liskon ohjelma ei sujunut tänään suunnitellusti. Lisko on sijalla 13. Mai Helske on sijalla 15 ja Nella Pelkonen 16. Molemmille päivä oli niin ikään epäonninen.

Junioripojissa nähtiin onnistumisia, mutta myös epäonnea. Lauri Lankila esitti ohjelmassaan ilahduttavasti vaikean kolmoisaxelin – pienellä alastulokaaren korjausliikkeellä – ja lisäksi muun muassa komean kolmoisritin. Lankila sai ohjelmastaan mukavat 55,48 pistettä ja on kilpailussa kolmantena. Makar Suntsev keräsi hänkin lupaavan pistepotin 50,43 ollen neljäs. Jan Ollikaisen päivä ei ollut paras mahdollinen. Ollikainen on kuudentena pistein 41,13.

Noviisit

Noviisitytöt esiintyivät positiivisesti lyhytohjelmissaan. Päivän ylivoimaisesti parhaasta ja teknisesti vaikeimmasta suorituksesta vastasi Janna Jyrkinen, joka johtaa kilpailua pistein 43,61. Hienosti sijoille neljä, viisi ja kuusi ylsivät loput edustajamme eli Janni Riekkinen 34,06, Rosa Reponen 33,85 ja Peppi Vallenius 33,18. Suomalaiset ovat erinomaisissa asemissa 20 luistelijan joukossa.

Noviisipojissa Suomen Jari Krestyannikov ja Matias Lindfors ovat kilpailun ylivoimaisessa johdossa hyvillä lyhytohjelmasuorituksillaan. Krestyannikov onnistui muun muassa kolmoishypyissään sekä kaksoisaxelissaan ja esiintyi muutoinkin vapautuneesti. Tamperelainen oli tyytyväinen pisteisiin 37,71. Karsimaattisesti esiintynyt Lindfors onnistui hänkin, joskin hyppy-yhdistelmässä ja soolohypyssä oli pientä epäpuhtautta alastulossa. Pisteet 36,58 pitivät hänet kuitenkin tiukasti kärkisijoilla. Arttu Juusola on viidentenä 28,37, Jussi Hagman kuudentena 28,13 ja Matias Heinonen yhdeksäntenä 22,59.

Noviisisarjojen ja junioripoikien vapaaohjelmat luistellaan perjantaina, juniorityttöjen lauantaina. Seniorisarjat aloittavat kilpailunsa lauantaina.

Tuloksia http://nfs.webart.org.uk/


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024