Uutiset

Jenni Saarinen kärjessä Joensuun SM-valinnassa

Kooveen Jenni Saarinen johtaa Joensuussa luisteltavaa SM-valintakilpailua. Saarisen lauantaina keräämät lyhytohjelmapisteet ovat 55,13, vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina.

Naisten kilpailun kakkosena on Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori, 51,61, ja kolmantena Kooveen Enja Ruokonen, 45,00.

Alkukauden suomalaisnaisten kärkituloksen haltijalla Jenni Saarisella oli Joensuussa vaikeuksia lyhytohjelman avanneissa hypyissään. Kolmoisflipin alastulo lipsahti huonoksi ja kahden kolmoistulpin yhdistelmän hän kaatui. Muut elementit, erityisesti piruetit sujuivat upeasti.

– Ei ihan sellainen suoritus kuin haaveilin, mutta näin ainakin, mitä pitää parantaa ensi viikonloppua ja Varsovaa varten.

Saarinen edustaa Suomea 14.-17. marraskuuta Puolan Challenger-sarjan sarjan kilpailussa Warsaw Cupissa.

Tällä hetkellä suomalaisnaisten kauden rankingissa viidentenä oleva Oona Ounasvuori jatkoi Joensuussa vahvoja suorituksia ja teki lyhytohjelmassa uuden ennätyksensä.

– Pari teknistä virhettä mutta ei aivan surkea suoritus. Otan tämän kilpailun harjoituksena SM-kilpailuja varten.

Taitoluistelun SM-kilpailut luistellaan joulukuussa Vantaalla.

Suomen miehistä Joensuun valintakilpailuun osallistui ainoastaan Tikkurilan Taitoluisteluklubin Mikla Rasia, pisteet 31,25.

Juniorityttöjen lyhytohjelman voittoon luisteli Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen erinomaisella tuloksella 49,48. Seuraaville sijoille kipusi kaksi Espoon Jäätaitureiden tyttöä, Fanny Lindfors pistein 44,46 ja Olivia Lisko pistein 43,96.

Junioripojissa Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors otti johdon pistein 49,71. Toiseksi sijoittui Helsingfors Skridskoklubbin Jan Ollikainen, 42,64, ja kolmanneksi Vihdin Taitoluisteluistelijoiden Makar Suntsev, 41,37.

Joensuun kilpailuun osallistuvat myös noviisi- ja debytanttisarjan pojat. Noviisipojissa kilpailua johtaa Tapparan Jari Krestyannikov, 38,61. Debytanttipokien kilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Anton Erkama, 39,77.

Kilpailun tulossivut


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024