Uutiset

Iida Karhunen ja Janna Jyrkinen ennätyspisteisiin Unkarissa

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden junioritytöt Iida Karhunen ja Janna Jyrkinen parantelivat kansainvälisiä ennätyspisteitään Budapestissa Santa Claus Cupissa. Harjoittelukaverukset osoittivat vahvaa nousukuntoa kohti ensi viikolla Porissa luisteltavia SM-kilpailuja.

13-vuotias Karhunen esitti vapaaohjelmassaan todella vaativan ja harvoin nähdyn kolmoislutz-euler-kolmoissalchow-hyppysarjan, mutta muissa hyppyelementeissä tuli muutama virhe. Karhusen kokonaispisteet 158,53 riittivät kisassa viidenteen sijaan ja tämän kauden kansainvälisten kisojen pistevertailussa Suomen juniorityttöjen kärkeen.

– Lyhytohjelma meni ihan hyvin, mutta vapaaohjelmaan jäi aika paljon korjattavaa.  SM-kisoissa haluan luistella niin, että olisin itse tyytyväinen eikä tulisi mitään isompia virheitä, Karhunen kertoi kisan jälkeen.

Karhusen seuratoveri Janna Jyrkinen paikkasi lyhytohjelman epäonnistumisen tekemällä vapaaohjelmassa koko kisan neljänneksi parhaat pisteet (104,25). Kokonaistuloksissa 14-vuotias lappeenrantalainen kipusi 152,10 pisteellään sijalle 7.

Jyrkisen vapaaohjelman huippuhetkiä olivat kaksi onnistunutta kolmoislutzia, joista toisen hän teki yhdistelmässä kolmoistulpin kanssa. Myös kaikki piruetit olivat korkeinta eli nelostasoa. Parannettavaa jäi alun flippiin, joka jäi yksinkertaiseksi. Myös ohjelman loppupuoliskolle sijoitettu vaativa kolmoisflipin ja kolmoissalchowin sarja päätyi kaatumiseen.

Kilpailun jälkeen Jyrkinen oli ennen kaikkea iloinen uusista kansainvälisistä season’s best -pisteistään.

– Ne (pisteet) oli juuri tärkeät saada täällä. Tänään meni tietenkin paljon paremmin kuin lyhytohjelmassa, mutta vielä tuli joitakin virheitä. SM-kisoihin lähden hyvällä mielellä, kun sinne jäi jotain parannettavaa. Ensi viikolla pitää saada molemmat ohjelmat menemään hyvin, Jyrkinen kommentoi.

Kooveen Nella Pelkonen kipeytti eilisessä lyhytohjelman kaatumisessa pakaransa ja mietti jopa kisan jättämistä kesken, mutta päätti kuitenkin lähteä yrittämään. Kolmoishypyistä rittiin ja flippiin tuli tänään virheet ja yhdistelmiin helpotuksia, mutta vapaaohjelman alun kolmoislutz-kaksoistuppi-yhdistelmä sekä kaksoisaxelin ja kolmoissalchowin sarja kerryttivät mukavasti pistepottia. Kokonaispisteet 138,65 riittivät Budapestissa 14. sijaan.

– Tämä ei ollut minun oikean tasoni mukainen ohjelma, mutta olen silti tyytyväinen että lähdin kuitenkin yrittämään. SM-kisoissa tavoitteena on tehdä puhtaat ohjelmat ja ennätyspisteet, Pelkonen kertoi.

Kilpailun voitto meni Belgiaan Nina Pinzarronelle (171,80).

Tulokset: http://hunskate.hu/external/mukorcsolya/2021_2022/15_SANTA/ISU/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024