Uutiset

Marigold IceUnity voitti MM-kultaa

Marigold IceUnity voitti huippuluistelulla muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden lauantaina Tukholmassa. MM-kulta oli jo joukkueen viides. Ruotsin Team Surprise otti kilpailun MM-hopean ja kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Venäjän Team Paradise tällä kertaa MM-pronssin. Suomen Team Unique nappasi vapaaohjelmien kolmannesta tilasta pronssiset pikkumitalit ja sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi.

Marigold IceUnityn kausi on ollut nousujohteinen. Se oli toinen Shanghai Trophyssa kauden alussa, mutta kansainvälisen kilpailukausi ei vielä ollut parasta Marigoldia.  Maaliskuussa se  kuitenkin voitti Suomen mestaruuden ja nyt MM-kullan huippupistein 209,02.

Tuloksen toi onnistunut vapaaohjelma Splash, showmainen seikkailu meren syvyyksissä. Joukkue vei ohjelman läpi kylmäpäisesti ja eläytyen. Vapaaohjelman voittopisteet olivat huipputasoiset 136,41 pistettä, ja ne nostivat joukkueen lyhytohjelman kolmannelta sijalta selvään voittoon.

– Vapaaohjelmasta oli nyt ehdottomasti kauden paras suoritus. Tämä on kilpaurheilua, jossa kaikki suoritukset lasketaan.  Joukkueella on tällä kaudella ollut pari epäonnistumista ja tiedämme, että vain onnistuneella suorituksella voi voittaa, toteaa Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen.

Joukkue nautti Oksasen mukaan selkeästi tekemisestään jäällä.

– Tämä oli ikimuistoinen hetki suuressa hallissa suurenmoisen yleisön kannattaessa. Voiko sen parempaa voittoa olla varsinkin, kun MM-kulta viime kaudella jäi 0,12 pisteen päähän.

Myös joukkueen kapteeni Camilla Sundgren kertoi luistelun olleen hänelle paras ikinä. Tunnelma oli koko joukkueen mielestä uskomaton myös yleisön kannustuksen ansiosta.

– En ole ikinä tuntenut niin hyvää oloa jäällä. Keskityimme tekemään rutiinisuorituksemme ja viemään ohjelman läpi elementti elementiltä. Tulos oli paras mahdollinen.

Ruotsin Team Surprise sijoittui kotikisoissaan tällä kertaa hopealle. Joukkue oli toisena jo lyhytohjelman jälkeen ja huippuvireessä myös vapaaohjelmassaan Mother Nature. Se saavutti vapaaohjelmastaan pisteet 135,16 ja kokonaispisteet 207,99.

Joukkue on kuusinkertainen maailmanmestari, joka viimeksi voitti maailmanmestaruuden 2012 kotikisoissaan Götgeborgissa. Nyt Tukholma toi hopean.

Suurin yllätys oli ennakkosuosikkina MM-kilpailuihin lähteneen Venäjän Team Paradisen putoaminen kokonaiskilpailun pronssille. Paradise on hallinnut lajia kolmatta vuotta, ja sen odotettiin vievän kolmannen kullan peräkkäin.

Joukkue oli johdossa vielä lyhytohjelmien jälkeen, mutta vapaaohjelma Age of Heroes sujui varovaisesti erityisesti yhden ryhmänostoista pudottua hallitsemattomasti jäähän. Joukkue jäi vapaaohjelman neljänneksi pistein 124,92 ja kokonaiskilpailun pronssille pistein 200,97.

Vapaaohjelman pronssin nappasi Suomen Team Unique, joka onnistui Every Inch of You -ohjelmassaan yhtä kompastumista lukuun ottamatta. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 125,17 ja kokonaispisteet 196,37.

Valmentaja Mirjami Penttinen oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin MM-areenalla.
-Teimme hyvät ohjelmat ja ne riittivät tällä kertaa neljänteen sijaan. Hienoa, että saimme vapaaohjelmasta pronssiset pikkumitalit, hän totesi.

Myös joukkueen kapteenit Aino-Kaisa Akkanen ja Iines Saalasti pitivät joukkueen MM-suorituksia onnistuneina.

– Vapaaohjelmassa olimme koko ajan hetkessä kiinni ja onnistuimme. Tämä oli kokonaisuudessaan meille hyvä etappi ennen ensi kevään MM-kotikilpailuja.

Muodostelmaluistelun seuraavat MM-kilpailut luistellaan 12.- 13. päivänä huhtikuuta 2019 kotikisoina Helsingissä.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1718/wcsys2018/

 

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024