Uutiset

SM-kilpailut Kouvolassa: lyhytohjelmatulokset

Taitoluistelun ja jäätanssin SM-kilpailujen avauspäivä Kouvolassa toi mukanaan ennätyksiä ja onnistumisia.

Miesten sarjassa EVT:n Roman Galay johtaa kilpailua vakuuttavalla ohjelmallaan. Muun muassa lennokkaat kolmoisaxel sekä kolmois-kolmois-yhdistelmä toivat miehelle uuden ennätyksen 69,27.

-Tämä oli minulle lähes rutiinisuoritus. Kaksi viimeistä viikkoa olen tehnyt monia ohjelmia peräkkäin, mikä on kasvattanut lyhytohjelmakuntoani.

-Olen saanut taistelutilan päälle. Kiitos siitä kuuluu kotimaassa minua valmentavalle Sirkka Kaipiolle, joka on osannut psyykata minua juuri oikealla tavalla, Galay kiitteli.

Galay asuu ja harjoittelee pääsääntöisesti Pietarissa, missä hän opiskelee lisäksi liikuntatieteitä. Haaveena Galaylla on kirkastaa viimevuotinen SM-pronssimitalinsa kultaiseksi. Valtter Virtasella (JyTLS), joka on kilpailussa toisena vajaan viiden pisteen erolla, on niitä puolestaan jo viisi. Viimeiset kaksi viikkoa eivät ole olleet jyväskyläläiselle helpot. Virtasen valmentaja Jean-François Ballester menehtyi äkillisesti.

-Pohdin aluksi, että kilpailu olisi ollut järkevintä jättää välistä. Luulen kuitenkin, että valmentajani olisi halunnut, että tulen ja jatkan. Meillä oli yhteisiä tavoitteita ja jatkan niiden työtä niiden saavuttamiseksi.

-Tiesin, että lyhytohjelmassa saattaa tulla nokkiin. Vapaaohjelma on minulle yleensä helpompi. Tulen taistelemaan huomenna kuudennen mestaruuden saavuttamiseksi, Virtanen sanoi.

Kilpailun kolmas edustaja Benjam Papp loukkasi ohjelmasuorituksessaan olkapäänsä ja joutui keskeyttämään kilpailun.

Viveca Lindfors (EsJt) johtaa mainiolla lyhytohjelmasuorituksellaan naisten sarjaa. Pisteet 62,89 jäivät 0,67 pisteen päähän hänen kauden ennätyksestään. Lähes koko syksyn varmaa ohjelmakuntoa osoittanut Lindfors oli tyytyväinen ohjelmaansa. Varmaan tekemiseensä hän löysi syyn.

-Olen tehnyt oikeita asioita oikeassa suhteessa. Lisäksi teen suorituksia harjoituksissa tiheämällä frekvenssillä kuin aiemmin.

Emmi Peltonen (EVT) horjahteli hiukan hyppyjensä alastuloissa ja on ennen sunnuntain vapaaohjelmaa reilun neljän pisteen päässä Lindforsista. Sairasteluiden sävyttämä marraskuu piti Peltosen pois kisajäiltä lähes puolitoista kuukautta. Viimeinen kokonainen kilpailu Peltosella on Helsingin GP-kilpailu marraskuun alussa.  Hallitseva Suomen mestari otti pistepotin 58,41 vastaan tyynenä.

-Pisteet olivat ihan ok. Reilu peli. Sen verran paljon horjumista ohjelmassa tänään oli.

Kilpailussa kolmantena on KooVeen Jenni Saarinen uusin ennätyspistein 54,51.

Jäätanssikilpailun ainoa pari Juulia Turkkila-Matthias Versluis sykähdytti rytmitanssillaan ja ansaitsi sillä uudet ennätyspisteensä 68,79. Viime viikot tekniikkaan ja askeltarkkuuteen keskittynyt pari iloitsi tämän päivän suorituksestaan. Siinä missä Turkkila sai hyvän kisavireen päälle automaattisesti, joutui Versluis tekemään töitä kilpailemiseen vaadittavan jännitystilan saavuttamiseksi.

-Kilpaileminen ainoana parina ei ole aina helppoa. Sain kyllä tarvittavan jännitystilan päälle heti kun huomasin yleisön ja tuomariaitiossa istuvat tuomarit, Versluis nauroi.

Juniorit

Tyttöjen sarjan johdossa on Oulun Selma Välitalo pistein 48,91.  Oululainen luisteli varmasti saavuttaen kauden parhaat pisteensä. Toisena kilpailussa on Porvoon Taitoluistelijoiden Milania Väänänen 44,68 ja kolmantena Espoon Jäätaitureiden Fanny Lindfors 44,04. Välitalo ja Väänänen kuuluvat Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen, Lindfors nuorten maajoukkueeseen. Kolmikon takanakin on tasaista, joten vapaohjelmapäivänä on onnistuttava. Välitalon tavoitteena on kirkastaa viime vuoden seitsemäs sija kullaksi. Oululaisen taktiikkana sunnuntaina on tehdä tasainen ja laadukas suoritus. Ennakkosuosikin paineita hän ei halua ottaa kannettavakseen.

-Luotan, että osaan ne asiat, jotka ohjelmassani on. Olen päättänyt myös, että nautin luistelustani näissä kilpailuissa, Välitalo summasi.

Junioripoikien sarjaa johtaa reippaan seitsemän pisteen turvin Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila ennen HSK:n Lucas Tiilikaista ja SalPa Taitoluistelun Nuutti Järvistä. Lankila on viime vuoden SM-hopeamitalisti ja poikien sarjan lyhytohjelman selkein onnistuja. Sunnuntain vapaaohjelmastaan hän hakee varmaa suoritusta, joka ei sisällä turhia riskejä. Sellainen olisi syksyn aikana opittu haastava kolmoisaxel, joka onnistuu jo harjoituksissa.

-Tähtään näissä kisoissa SM-kultaan, joten haluan tehdä huomenna puhtaan suorituksen. Kolmoisaxel ei ole vielä niin varma, että haluaisin yrittää sitä vapaaohjelmassa, Lankila tuumasi.

Juniorisarjan jäätanssissa kilpailun ainoa pari Margareta Poutiainen-Mirko Niskanen (HL) saavutti rytmitanssistaan pisteet 29,20.

 

Tulokset ja aikataulut http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/YLJTSM2019/index.htm


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024