Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Lindfors kolmas, Peltonen viides

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu jatkui sunnuntaina naisten vapaaohjelmakilpailulla, jonka voiton vei Venäjän Elizaveta Tuktamysheva kokonaispistein 202,85. Toiseksi kilpailussa sijoittui vapaaohjelman ykkönen Kazakstanin Elizabet Tursynbaeva pistein 200,74. Kilpailun sykähdyttävimmästä ohjelmasta vastasi kuitenkin Suomen Viveca Lindfors, joka sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi ennätyspistein 187,19.

Uusi Les Miserablesin musiikkiin luisteltu ohjelma toi hänelle uran parhaat vapaaohjelmapisteet 129,50. Tulos nosti hänet lyhytohjelman kuudennelta sijalta vapaaohjelmakilpailun toiseksi ohi vuoden 2015 maailmanmestarin Tuktamyshevan, joka oli osion kolmas. Lindfors napsutteli leikiten kolmoishypyt kohdilleen ja nautti silminnähden esiintymisestä kotiyleisön edessä.

 

Teknisesti vaikea ja virheetön suoritus sai Lindforsin onnen kyyneliin, sillä pisteet ylittivät hänen odotuksensa. Lindfors paransi piste-ennätystään yli 20 pisteellä, joka ei ole kovin yleistä. Syyskuussa Italiassa Lombardia Trophyssa tehty ennätys 166,93 jäi historiaan.

-Ajattelin, ettei minulla ole mitään hävittävää, tulee mitä tulee ja pistin kaiken peliin. Minulla oli tänään paljon läheisiä katsomossa. Olen todella iloinen, että pystyin luistelemaan heidän edessään näin hyvin, onnellinen Lindfors sanoi.

 

Kilpailun ykkönen Tuktamysheva leiskautti molemmissa ohjelmissa kolmoisakselin, mutta ei muutoin ollut terävimmillään.

– Vaikka jäin vapaaohjelmassa virheiden vuoksi kolmanneksi, tämä oli minulle hyvä kokemus, sillä se kertoo, että terveenä pystyn parempaan, Tuktamysheva pohti.

 

Suomen toinen edustaja Emmi Peltonen sai myös uuden vapaaohjelmansa lentoon. Suoritus toi vapaaohjelmasta ennätyspisteet 111,54 ja uuden ennätyksen myös kokonaispisteisiin. Muutama helpotus hypyissä pudotti kuitenkin pistepottia. Peltonen oli lyhytohjelmassa neljäs, vapaaohjelmassa kahdeksas.

– Ensimmäiset kisat ovat nyt ohi ja minulla on ihan hyvät fiilikset Tiedän, mitä jatkossa pitää tehdä treeneissä. Paljon jäi tekemättä, mutta sain silti 172,02 pistettä. Se kertoo, kuinka paljon pystyn vielä parantamaan suoritustani. Olen todella tyytyväinen uusien ohjelmieni koreografioihin.
Tulokset:

Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024