Uutiset

Jenni Saarinen neljäntenä Saksassa

Kansainvälinen taitoluistelukausi pääsi keskiviikkona käyntiin Saksan Obertsdorfissa, jossa luistellaan tällä viikolla maineikas Nebelhorn Trophy. Suomen Jenni Saarinen avasi kautensa vakuuttavasti ja on lyhytohjelman jälkeen neljäntenä pistein 57,25. Suomen toinen edustaja Valtter Virtanen on miesten kilpailussa 15. pistein 57,42.

Taitoluistelu on muiden urheilulajien tapaan elänyt keväästä lähtien koronan ehdoilla. Loppukevään ja myös alkusyksyn kilpailuja on peruttu, mutta tällä viikolla kausi alkaa yhdessä lajin vanhimmista kansainvälisistä kilpailuista, Saksan Nebelhorn Trophyssa. Koronan vuoksi kilpailu käydään ilman yleisöä, ja turvasäännöt ovat tarkat. Kilpailuun osallistuu poikkeuksellisesti vain eurooppalaisia luistelijoita.

Suomea kilpailussa edustavat naisissa Jenni Saarinen ja miehissä Valtter Virtanen, jotka kumpikin harjoittelevat osan vuotta lajin legendaarisessa keskuksessa Obertsdorfissa. Molempien valmentaja on saksalainen Michael Huth.

Jenni Saarisen kauden avaus oli vakuuttava, vaikkakin ohjelma lähti käyntiin pyllähdyksellä kolmoisflipissä. 

– Flipissä tuli virhe ja yhdistelmässä hieman taistelin, mutta tämä oli kauden ensimmäinen kisa, ja tarvitsen vain enemmän rutiinia. Eikä flippi haitannut, erittäin hyvä fiilis jäi kokonaissuorituksesta, Saarinen sanoi heti suorituksensa jälkeen.

Sekä Saarinen että Suomen toinen edustaja Virtanen ovat rohkeasti vaihtaneet molemmat kilpailuohjelmansa tälle kaudelle. Elementtejä enemmän Jenni Saarinen halusi testata uutta, erittäin suurta fokusointia vaativaa lyhytohjelmaansa.

– Pidän todella paljon uudesta ohjelmastani, mutta tämän kilpailun jälkeen on hyvä miettiä, mitä siinä täytyy ehkä muuttaa ennen seuraavaa kilpailua – jos niitä kilpailuja nyt tänä syksynä enää tulee.

Saarinen jäi Obertsdorfin suorituksellaan vain vajaat kolme pistettä lyhytohjelmaennätyksestään. Hänen saamansa ohjelman osa-aluepisteet, jotka arvioivat mm. luistelutaitoa, koreografiaa ja tulkintaa, olivat korkeat.

Naisten kilpailua johtaa Sveitsin Alexia Paganini pistein 63,60. Paganini on viime talven EM-kisojen nelonen.

Myös Suomen miesedustajan Valtter Virtasen pistesaalista verottivat lyhytohjelmaan osuneet tekniset virheet, hän kaatui hieman vajaaksi jääneen kolmoisaxelin ja hyppy-yhdistelmän toinen tulppi jäi kahteen kierrokseen. Sen sijaan muut elementit sujuivat varmasti, ja myös ohjelman osa-aluepisteet olivat hyvät.

– Axelissa ja hyppy-yhdistelmässä oli hieman alkukauden tunnustelua, varautuneisuutta, mutta on minun urallani pahempiakin jäykkyyskohtauksia ollut. Pirueteissani sen sijaan oli vauhtia ja laatua, ja uuteen lyhytohjelmaani pääsin hyvin sisään, sanoi Virtanen suorituksensa jälkeen.

Virtanen on ennen tätä vuotta matkustanut Suomen ja Saksan väliä tiuhaan, keväästä lähtien harjoittelu on tapahtunut pääosin Suomessa.

– Nyt kauden aloituksessani oli levännein olo vuosikausiin, kun ei ollut jatkuvaa matkustuskrapulaa. Ja fysiikkatreenit kautta varten on tehty hyvin.

Miesten kilpailun johdossa on ennen perjantaina luisteltavaa vapaaohjelmaa Saksan Paul Fentz pistein 81,86.

Nebelhorn Trophyn tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024