Uutiset

Valtter Virtanen 10. lyhytohjelman jälkeen, Emmi Peltonen joutui keskeyttämään Alpen Trophyssä

Valtter Virtasen lyhytohjelma toi hänelle kauden parhaat pisteet 62,16 ja 10. sijan Itävallan Innsbruckissa käydyssä Alpen Trophy -kilpailussa. Virtasen lyhytohjelmassa onnistuivat kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä ja soolokolmoislutz, mutta kaksoisakseliin tuli haparointia.

– Ei tähän kyllä voi olla tyytyväinen, kun jäi akseli tekemättä, mutta onneksi ollaan parempaan suuntaan kuitenkin menossa Helsingin GP-kilpailussa epäonnistumisen jälkeen, Virtanen analysoi.
– Akseli ei ole suosikkihyppyni ja valitettavasti se on lyhytohjelmassa pakollinen, mutta en ole antanut periksi vielä sen suhteen, Virtanen jatkoi.

Miesten vapaaohjelma luistellaan torstaina. Kilpailua johtaa Italian Daniel Grassl pistein 83,42. Kilpailussa on osallistujia yhteensä 26.

Emmi Peltosen Alpen Trophy keskeytyi lyhytohjelmaosuuden jälkeen, jossa hän luisteli 13. sijalle pistein 49,32. Peltonen sairastui marraskuun alussa luistellun Helsinki Grand Prix –kilpailun jälkeen ja joutui olemaan poissa harjoituksista viikon verran. Valmistautumiseen Itävallan kilpailuun jäi vain yksi päivä ennen matkustusta kilpailupaikalle.
–  Halusin lähteä tänne, sillä kuume oli laskenut ja pahin oli ohi, mutta viikon sairastelu kyllä tuntui luistelussa tänään, Peltonen tuumi suorituksen jälkeen.

Peltosen lyhytohjelmat ovat sujuneet alkukaudella erinomaisesti. Hän luisteli kauden parhaan lyhytohjelmansa Finlandia Trophy Espoossa, jolloin pisteitä kertyi 60,48. Helsinki Grand Prix’n onnistunut lyhytohjelma toi pisteitä 59,90.

Alpen Trophyn naisten kilpailua johtaa Anna Tarusina Venäjältä pistein 67,48. Kilpailussa on 31 osanottajaa.

Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024