Uutiset

Rosa Reponen ja Jari Krestyannikov juniorisarjojen johdossa Sloveniassa

Yksinluistelun maajoukkueeseen kuuluva Rosa Reponen johtaa juniorityttöjen sarjaa kansainvälisessä Skate Celje -kilpailussa Sloveniassa 51,90 pisteellä. 14-vuotias luistelija hyppäsi ohjelmassaan onnistuneen kolmoisflipin, kolmoislutz-kaksoistulpin sekä kaksoisaxelin. Peppi Vallenius on kilpailussa neljäntenä pistein 47,67 ja Tilda Liukkonen kymmenentenä 39,89 pisteellä.

Myös junioripoikien sarjan johdossa on suomalaisväriä Jari Krestyannikovin luisteltua lyhytohjelmakilpailun kärkeen pistein 45,79. Krestyannikovilla oli lyhytohjelmassaan epäonnea matkassa axelin sekä vaakapiruetin epäonnistuttua ja jäätyä kokonaan pisteittä. Sen sijaan kolmoislutz-kaksoistulppi sekä kolmoisflippi sujuivat virheittä ja hyppyistumapiruetti arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

Suomalaisluistelijoita on mukana myös kilpailun noviisisarjoissa. Advanced novice -sarjassa Unna Kuusinen on lyhytohjelmien jälkeen sijalla seitsemän pistein 35,13. Kilpailua johtaa Slovenian Zoja Kramar 41,43 pisteellä. Intermediate novice -sarjassa Nita Artimo sijoittui toiseksi pistein 40,31 ja Hertta Lehtonen kolmanneksi pistein 40,23. Sarjan voittoon luisteli Slovakian Alica Lengyelova 46,70 pisteellä.

Tulokset: http://www.europeancriterium.eu/documents/html/1066/index.htm

Kuvassa: Unna Kuusinen, Peppi Vallenius, Tilda Liukkonen, Rosa Reponen ja Jari Krestyannikov


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024