Uutiset

Suomalaisluistelijat palkintosijoille Unkarissa

Suomalaisluistelijat sijoittuivat upeasti palkintosijoille kaikissa sarjoissa viikonloppuna Unkarissa käydyssä Jégvirág Cupissa.

Valtter Virtanen sijoittui unkarilaisjäällä kolmanneksi pistein 185,08. MM-kilpailuihin vaadittavia teknisiä pisterajoja jahdannut Virtanen ei yltänyt tänään aivan parhaimpaansa ja pisteraja jäi lähes kymmenen pisteen päähän. Hyppyjen kanssa vapaaohjelmassaan taistellut Virtanen onnistui tuttuun tapaan hurmaamaan vaikeilla ja laadukkailla nelostason pirueteillaan sekä askelsarjallaan.

-Tämä oli vähän tahmea päivä. Rento liuku puuttui ja tuntui kuin terissä olisi ollut pitovoidetta. Hyppyihin tuli ihmeellisiä alastuloja, mutta olen tyytyväinen, että sain kuitenkin kolmoisflippi-kolmoistulpin puristettua. Nyt vähän lepoa ja ajatukset kohti kahden viikon päästä olevaa Hollannin kisaa. Kyllä tässä ihan luottavaisin mielin ollaan, Virtanen pohti.

Kilpailun voittoon luisteli Unkarin Aleksandr Vlasenko 200,76 pisteellä.

Olivia Lisko ennätyspisteillä toiseksi

Seniorinaisten kilpailussa Olivia Lisko luisteli nappisuorituksen ja paransi ennätyspisteitään yli kymmenellä pisteellä. Kokonaispisteet 166,38 veivät espoolaisluistelijan kilpailun toiselle sijalle. Liskon vapaaohjelma oli taitava kokonaisuus, jossa sekä piruetit että askelsarja arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle ja myös vaikeat hypyt, kuten kolmoislutz-euler-kolmoissalchow, sujuivat lennokkaasti.

-Vapaaohjelmassa lähes kaikki onnistui, vain ritti jäi kaksoiseksi. Jo verkassa olo oli luottavainen, eikä mitään ongelmia ollut, joten osasin odottaa hyvää luistelua. Pisteet olivat silti hiukan yllätys, onneksi positiivinen sellainen, Lisko iloitsi.

Linnea Ceder sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 149,81. Kauniisti vapaaohjelmansa tulkinnut Ceder takelteli hyppyjen alastuloissa ja myös kolmoislutzin kaatuminen rokotti pisteitä.

-On ollut parempiakin päiviä. Tuntui, että en tuntenut jalkojani koko ohjelman aikana. Ja sirklaukseenkin osui kaatuminen. Huomaa, että kilpailemiseen ei ole vieläkään kunnollista rutiinia. Nyt vaan tarvitaan lisää kilpailuja alle, Ceder totesi.

Kilpailun voittoon luisteli Unkarin Júlia Láng 168,94 pisteellä.

Iida Karhuselle ylivoimainen voitto juniorisarjassa

Iida Karhunen nappasi juniorityttöjen sarjassa ylivoimaisen voiton uusilla kauden parhailla pisteillään 160,78. Karhunen esitti vapaaohjelmassaan vahvaa hyppyosaamista ja hyppäsikin kaikki kolmoishypyt salchowista lutziin onnistuneesti. Ohjelman ainoaksi suuremmaksi virheeksi jäi toisen lutzin jääminen vain yhteen kierrokseen. Vaikeutta nähtiin myös pirueteissa, jotka arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

Janna Jyrkinen nousi kilpailun toiseksi pistein 144,53. Jyrkisellä oli tänään epäonnea vapaaohjelmansa hyppyelementeissä kaksoisaxel-kolmoistulpin sekä kolmoisflipin päädyttyä jään pintaan. Sen sijaan ohjelman piruetit sekä askelsarja sujuivat laadukkaasti ja arvioitiin nelostasolle.

Junioripoikien sarjassa Matias Lindfors sijoittui toiseksi 149,64 pisteellä. Lindfors loisti vapaaohjelmassaan erityisesti pirueteissa, jotka arvioitiin järjestäen nelostasolle. Hyppyihin osui pieniä helpotuksia, mutta eirtyisesti kolmoisflippi ja kolmoistulppi sujuivat mallikkaasti. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon luisteli Venäjän Nikolai Ugozhaev 178,85 pisteellä.

Advanced novice-sarjassa Emmi Ahlstedt sijoittui kolmanneksi 86,87 pisteellä. Kilpailun voiton vei Ukrainan Kateryna Kononenko 124,84 pisteellä.

Tulokset: http://hunskate.hu//external/mukorcsolya/2021_2022/Jegvirag2022ISU/index.htm

Kuvassa: Valtter Virtanen, Olivia Lisko, Matias Lindfors, Janna Jyrkinen, Laura Karhunen, Emmi Ahlstedt


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024