Uutiset

EM2022: Väänänen ja Akulov jäivät finaalista

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailujen ensimmäinen päivä päättyi pariluistelun lyhytohjelmakilpailuun, jossa Suomea edustivat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov. Viime kesänä yhteisen uran aloittanut pari sijoittui kilpailussa 20:nneksi pistein 46,34. Kun 16 parasta selvitti tiensä torstain vapaaohjelmiin, jäi suomalaispari finaalin ulkopuolelle.

Lahtelaiselle Väänäselle (18) arvokilpailuedustus oli ensimmäinen, moskovalainen Akulov (29) on edustanut aiemmin Sveitsiä EM- ja MM-tasolla parinsa Ioulia Chtchetininan kanssa. Väänänen kertoi arvokilpailudebyyttinsä tuoneen jännitystä mukanaan.

– Oli aivan mahtava luistella ja saada tämä kokemus. Verryttelyssä jalkani kuitenkin tärisivät niin, että valmentajammekin (Pavel Sliusarenko) huomasi sen, Väänänen kertasi tuntojaan.

Parin ainoa selkeä virhe ohjelmassa oli heittokolmoissalchowissa tapahtunut kaatuminen, joka oli Väänäselle jopa hienoinen yllätys.

– Vaikka salchow on minulle helppo hyppy, se ei onnistunut verryttelyssä ja aloin epäröimään siinä hieman. Yritin pelastaa hypyn, mutta olin alastulossa liian hidas, Väänänen analysoi.

 Tuomaristo antoi parille kuitenkin plussaa muun muassa kuolemanspiraalissa ja vaaditussa nostossa. Lisäksi soolopiruetit arvioitiin korkeimmalle vaikeustasolle. Parin kokeneempi osapuoli, Akulov, näki parin tulevaisuuden valoisana.

– Olemme luistelleet vasta kovin vähän aikaa yhdessä. Tarvitsemme vain lisää treeniä. Harjoituksissa menee jo hyvin. Harjoittelemme jo heittokolmoisrittiä ja twistnostoa kolmella kierteellä, Akulov luetteli.

Pariluistelussa venäläisillä on kolmoisjohto.

1. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov
3. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii

Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/results/season2122/ec2022/

EM-kilpailut jatkuvat suomalaisittain torstaina naisten lyhytohjelmilla klo 11.52.
Kilpailut ovat katsottavissa Ylen kanavilta ja Viaplaysta.

Mikhail Akulov ja Milania Väänänen.

Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024