Uutiset

Marigold IceUnity toisena MM-jahdissa, Helsinki Rockettes viidentenä

Muodostelmaluistelun järjestyksessään 20. maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät Helsingissä perjantaina lyhytohjelmin. Täyden katsomon edessä nähtiin useita huippusuorituksia. Kilpailun johtoon luisteli Venäjän Paradise pistein 87,12.

– Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja ylpeä luistelijoistani. Suoritus oli kauden paras, vaikka pisteet eivät ihan yltäneet kauden parhaaseen, arvioi joukkueen valmentaja Irina Yakovleva.

Suomen Marigold IceUnity on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena pistein 85,90, vain 1,22 pisteen päässä kärjestä. Valmentaja Anu Oksanen totesi, että suoritus oli hyvä alku MM-kilpailuille.

– Olemme tehneet paljon töitä lyhytohjelman kanssa. Twisseleissä oli pientä epätarkkuutta, mutta suoritus oli kokonaisuudessaan kauden paras. Olemme tyytyväisiä tähän.

Kanadan Nexxice lähtee kolmannelta tilalta huomiseen vapaaohjelmakilpailuun pistein 84,63. Nexxicen kapteeni Kelly Britten iloitsi joukkueensa onnistumisesta.

– Luistelimme täydellä sydämellä. Viime vuonna olimme MM-jäällä kahdeksansia. Nyt olemme harjoitelleet tiiviisti ja on ihanaa, että tehty työ näkyy.

Suomen Helsinki Rockettes on lyhytohjelman jälkeen viidentenä. Se on 82,12 pisteellään vain 2,51 pistettä kärkikolmikon takana. Helsinki Rockettesin ohjelmaan osui nopea kaatuminen avoblokin lopussa.

– Ohjelma ja pisteet olivat muuten hyvät. Tunnelma ohjelmassa oli mahtava, eikä kaatumista kannata jäädä sen kummemmin miettimään. Huomenna vapaaohjelmamme musiikki alkaa sanoilla Hello Helsinki, Let´s talk about skating skating skating. Ohjelmamme tulee olemaan show, jota odotamme että pääsemme lähteä esittämään, valmentaja Kaisa Arrateig summasi.

Vapaaohjelmat luistellaan lauantaina alkaen klo 13.45. Helsinki Rockettes luistelee klo 17.38 ja Marigold IceUnity klo 17.54.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/season1819/wcsys2019/

www.helsinki2019.fi


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024