Uutiset

PM-kisat perjantaina: noviisitytöille kaksoisvoitto

Taitoluistelun Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa Rovaniemellä maistettiin heti ensimmäisen kilpailusarjan päätteeksi menestystä, kun Suomen noviisitytöt ottivat oululaisen Selma Välitalon johdolla kaksoisvoiton.

Välitalon jälkeen toiseksi luisteli Mai Helske. Kolmanneksi nousi Tanskan Maria Sörensen, joka oli vapaaohjelman ykkönen.

Välitalo (15) johti kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen. Vapaaohjelmaosiossa hän sijoittui kolmanneksi keräten kokonaispisteet 105,79. Välitalo on vahva hyppääjä, josta osoitus varsinkin torstaina onnistunut lyhytohjelma. Vapaaohjelman alkuun sattui yksi kaatuminen, mutta loppuohjelma sujui käsikirjoituksen mukaan.  Viime vuonna ensimmäistä kertaa PM-tasolla kilpaillut oululainen sijoittui tuolloin viidenneksi. PM-kulta maistui nuorelle mestarille, vaikka ohjelmaan lähdettäessä vatsassa lentelikin perhosia.

-Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Tosin lyhytohjelman johtopaikka toi myös jännitystä mukanaan, sillä en halunnut pudota tuolta sijalta.

-Vapaaohjelmassa alun kolmoisflipin kaatuminen ei oikeastaan harmittanut, sillä flippi ei ole vahvimpia hyppyjäni. Päätin keskittyä todella tarkasti niihin elementteihin jotka osaan hyvin ja siinä onnistuin, Välitalo iloitsi.

Toiseksi tullut Mai Helske teki tasaisen varmaa työtä molemmissa ohjelmissa sijoittuen niissä kummassakin toiseksi. Vasta 13-vuotias Helske edustaa Espoon Taitoluisteluklubia, mutta asuu Sveitsissä ja harjoittelee Ranskan puolella Annecyssa. Näppärästi kolmoishyppyjä hyppäävä suomalainen teki molemmissa ohjelmissa varmasti sen mitä lähestulkoon tavoittelikin. Vain kolmoisritin alastulo vapaaohjelmassa oli epäpuhdas. PM-osanotto oli luistelijalle ensimmäinen.

Lahden Taitoluistelijoita edustava Tilda Liukkonen putosi lyhytohjelman kolmannelta sijalta viidenneksi epäonnistuttuaan hieman vapaaluisteluosiossa. Kuopion luisteluseuran Minttu Heikkinen oli lopputuloksissa 13:s.

Noviisipoikien sarja oli ruotsalaisten ylivoimaa, sillä kuuden luistelijan joukossa neljä ensimmäistä sijaa menivät länsinaapuriin. Mestaruuteen luisteli vaivattomasti Casper Johansson pistein 119,78. Oliver Praetorius oli toinen ja Jonathan Egyptson kolmas. Suomalaisista viidenneksi sijoittui Vihdin Taitoluistelijoita edustava Makar Suntsev pistein 85,97, joka taisteli urheasti vapaaohjelmassaan. Kuudes oli Jan Ollikainen, Helsingin Luistelijat, pistein 73,18. Suomalaiskaksikko esiintyi PM-jäällä ensimmäistä kertaa.

PM-kilpailut jatkuvat lauantaina, kun vuorossa on junioreiden vapaaohjelmat ja senioreiden lyhytohjelmat. Suomalaisista jäällä esiintyvät mm. Viveca Lindfors ja Valtter Virtanen.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/Nordics2018/index.htm

Kuva STLL

 

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024