Uutiset

Pekingin talviolympialaiset – Saarinen kilpailee naisten lyhytohjelmassa tiistaina

Taitoluistelun hallitseva Suomen mestari Jenni Saarinen osallistuu ensimmäisiin olympialaisiinsa Pekingissä. Naisten lyhytohjelmakilpailu alkaa tiistaina klo 12.00 Suomen aikaa, ja Saarinen luistelee ensimmäisessä ryhmässä. Kilpailujen päänäyttämönä toimivan Capital Indoor Stadiumin jää on Saariselle tuttu, sillä hän osallistui talviolympialaisten testikilpailuun, Asian Open Figure Skating Trophyyn lokakuussa sijoittuen viidenneksi. 

Jenni Saarisen kilpailuohjelmia on hiottu syyskauden ajan pääsääntöisesti Oberstdorfissa Saksassa, mutta koronapandemiasta ja Tallinnan EM-kilpailuista johtuen Saarinen teki viimeistelyharjoitukset onnistuneesti Tampereella. Saksassa valmentautuminen on tuonut Saariselle uusia näkökulmia harjoittelun kokonaissuunnitteluun ja hän on oppinut ottamaan vastuuta omasta tekemisestään.  

– Isoin muutos harjoittelussa on ollut se, että olen oppinut luottamaan omaan tekemiseen. Harjoittelu on kokonaisvaltaista, jossa tavoittelemme laadukasta ja puhdasta tekemistä. 

Olympialaiset on 22-vuotiaalle taitoluistelijalle unelmien täyttymys.

– Harjoitukset ovat sujuneet erinomaisesti ja odotan innolla kilpailua, että pääsen näyttämään omat taitoni. Lyhytohjelma on lempiohjelmani ja rakastan luistella sitä. Lähden hakemaan puhdasta suoritusta, jolla varmistan pääsyn vapaaohjelmakilpailuun.

Pekingissä Saarisen tukena ovat niin saksalaisvalmentaja Michael Huth kuin kotikaupungissa Tampereella valmennuksesta vastaava Minna Järvinen.  

– Jenni on sitoutunut ja määrätietoinen urheilija, joka vaatii itseltään paljon. Meillä on ollut hyvä harjoittelujakso EM-kilpailujen jälkeen, ja Pekingissäkin harjoittelu on sujunut mallikkaasti. Lyhytohjelmassa lähdemme hakemaan puhdasta ja laadukasta suoritusta sekä nautimme tästä ainutlaatuisesta hetkestä olympiajäällä, Minna Järvinen kertoo. 

Jenni Saarinen saavutti kansainväliset ennätyspisteensä 181,20 lokakuussa 2019 käydyssä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa. Tamperelaisella on arvokilpailukokemusta niin EM- kuin MM-kilpailuista. Viime keväänä Saarinen sijoittui Tukholman MM-kilpailuissa sijalle 24.

*Päivitetty 14.2. klo 14.00
Naisten lyhytohjelmakilpailussa on mukana 30 luistelijaa. Kansainvälinen olympiakomitea on esittänyt Kansainväliselle luisteluliitolle, että vapaaohjelmakilpailuun pääsisi lyhytohjelman 25 parasta luistelijaa, mikäli dopingepäilyn alaisena oleva, Venäjän olympiakomiteaa edustava Kamila Valieva on 24 parhaan joukossa. Muutoin vapaaohjelmaan pääsee lyhytohjelman 24 parasta.  

Taitoluistelu Pekingin talviolympialaisissa*

Tiistai 15.2. klo 12.00 lyhytohjelma, naiset, Jenni Saarinen
Torstai 17.2. 12.00 vapaaohjelma, naiset (Jenni Saarinen)
Perjantai 18.2. 12.30 pariluistelu, lyhytohjelma
Lauantai 19.2. klo 13.00 pariluistelu, vapaaohjelma
Sunnuntai 20.2. klo 06.00 loppunäytös

*Ajat Suomen aikaa

Taitoluistelun aikataulu ja tulokset https://results.isu.org/results/season2122/owg2022/

Urheilijaesittelyt https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/olympialaiset/peking-2022/suomen-joukkue/taitoluistelu/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024