Uutiset

Oona Ounasvuori nousi neljänneksi Hollannissa

Oona Ounasvuori nousi Hollannin Challenge Cupissa lyhytohjelman jälkeiseltä sijalta 8 kokonaiskilpailun neljänneksi yhteispistein 161,08. Naisten kilpailun toinen suomalainen, Jenni Saarinen, oli sen sijaan vaikeuksissa vapaaohjelmassa ja putosi sijalle 10 hänelle vaatimattomin pistein 141,70.

Hollannissa tällä viikolla käyty Challenge Cup oli viimeinen kansainvälinen kilpailu ennen kuin maiden on ilmoitettava Kansainväliselle luisteluliitolle ISU:lle edustajansa maaliskuun lopulla oleviin MM-kilpailuihin. Suomen naisista kilpailuun osallistuivat Jenni Saarinen, jolla on suomalaisista kauden kovimmat näytöt, sekä arvokisarankingissa neljäntenä oleva Oona Ounasvuori.

Jenni Saarinen sijoittui Hollannissa lauantaina luistellussa lyhytohjelmassa kolmanneksi. Sunnuntain vapaaohjelma oli hyppyjen osalta erittäin rikkonainen. Saarinen kaatui seitsemästä hyppyelementistään kaksi ja lisäksi kolmeen elementtiin tuli helpotuksia. Saarinen oli vapaaohjelmassa vasta 13. sijalla.

– Minulla ei ole selitystä, ei edes sanoja kuvailla sitä, mitä tapahtui tänään. Olen hyvässä kunnossa eikä tapahtuneelle olisi pitänyt olla mitään syytä, tamperelainen totesi turhautumisensa.

Kesken ohjelman Jenni Saarinen pystyi kuitenkin löytämään uuden vaihteen ja taituroi pirueteillaan ja askelsarjoillaan oli puolet ohjelman teknisistä pisteistä.

– Luovuttamaan ei tietysti koskaan lähdetä, ohjelma luistellaan aina loppuun, vaikka kuinka epätoivoiselta tuntuisi.

Lyhytohjelmassaan hieman takellellut Oona Ounasvuori sen sijaan taisteli Hollannin sunnuntain täysillä. Täysipainoisen vapaaohjelman ainoiksi pikkuvirheiksi kirjattiin haparoinnit toisessa kolmoislutzissa sekä kolmoisflipillä alkaneessa yhdistelmässä. Lähes 110 pistettä kerryttänyt vapaaohjelmasuoritus nosti Ounasvuoren niin osion kuin kokonaiskilpailun neljänneksi. Helsinkiläinen oli kuitenkin suorituksensa jälkeen pettynyt.

– Lähdin taistelemaan tosissani ja olin omaan luisteluuni tosi tyytyväinen. Mutta ohjelman osa-aluepisteet jäivät onnistumisestani huolimatta alhaisiksi, mikä harmittaa todella.

Jenni Saarinen siirtyy seuraavaksi saksalaiseen valmennuspaikkaansa Oberstdorfiin treenaamaan. Oona Ounasvuorella puolestaan on seuraava kansainvälinen kilpailu jo alkavalla viikolla Tallinnassa.

Hollannin Challenge Cupin naisten kilpailun kävi voittamassa lähes näytösmielessä Japanin 17-vuotias koulutyttö Rino Matsuike pistein 224,34.

Suomella oli edustus Hollannnissa myös pariluistelussa. Suomen ainoan parin Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin kisaviikonloppu oli tuskainen Mikhaililta kilpailun alla murtuneen sormen takia. Pari joutui muuttamaan erityisesti ohjelmiensa nostoja helpommaksi. Kaksikko kuitenkin luisteli sisulla pisteet 121,82, millä he jäivät Hollannin jäällä nähdyn viiden eurooppalaisparin joukossa toiseksi viimeisiksi.

– Mikhailin vamma vaatii nyt ihan ensiksi lepoa, mutta mahdollisimman nopeasti jatkamme treenejämme ihan normaalisti, kertoi 18-vuotias Milania Väänänen parin suunnitelmista.

Vasta viime kesänä yhteistyönsä aloittaneet pariluistelijat olivat ensi kertaa arvokisajäällä EM-kilpailuissa tammikuussa. MM-kilpailuihin vaadittavia teknisiä pisteitä parilla ei ole. Teknisten pisteiden vaatimukset MM-kisoja varten eivät täyty myöskään Suomen miesluistelijoilta. Naisissa ja jäätanssissa Suomella on mahdollisuus lähettää edustajansa MM-jäälle. Suomen Taitoluisteluliitto tiedottaa valinnoista alkavalla viikolla.

Hollannin Challenge Cupin tulokset https://knsbfigureskatingresults.nl/2021-2022/20220224/ 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024