Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Virtanen 19:s, Galay 21:s

 Venäläinen 23-vuotias Mikhail Kolyada luisteli vahvan vapaaohjelman Carmeniin tahtiin ja voitti Espoossa luistellun kansainvälisen taitoluistelukilpailun ylivoimaisesti kokonaispistein 250,58.

Vuoden 2018 EM- ja MM-pronssimitalisti sai vapaaohjelmasta pisteitä 165,38. Selkeästä voitosta huolimatta Kolyada ei kokenut luistelua helpoksi.

-Tämän päivän suoritus tuntui vaikealta ja minun oli hankalaa pitää itseni kasassa loppuun asti.

Miesten ja parien vapaaohjelmaa on tälle kaudelle lyhennetty 30 sekuntia. Ohjelman pituus on nyt neljä minuuttia. Lyhennetyn luisteluajan myötä poistettiin myös yksi hyppyelementti.

-Mielestäni tämä lyhyempi ohjelma tuntuu raskaammalta, sillä suoritus on nyt intensiivisempi, Kolyada tuumi.

Korealainen Junhwan Cha tuli toiseksi yhteispisteillä 239,19. Hän oli myös vapaaohjelmaosiossa toinen 154,52 pisteellä.

Georgian Morisi Kvitelashvili nousi kolmanneksi onnistuneen vapaaohjelmakilpailun jälkeen yhteispisteillä 231,19. Vapaaohjelmasta hän sai 153,67 pistettä.

Suomalaisille jäi parannettavaa

Valtter Virtanen jäi kilpailussa 19. sijalle pistein 153,17. Lauantaina vapaaohjelma ei sujunut juurikaan suunnitelmien mukaan ja pisteitä siitä kertyi Virtaselle vaatimattomat 93,99. Neloistulppia ja kolmoisakseliakin yrittänyt suomalainen soimasi itseään kilpailun jälkeen.

-Tämä päivä oli täyskaaos. Ohjelman aluksi oli hyvä tatsi, mutta askelsarjan kaatumisen jälkeen ohjelmasta ei ole mitään sanottavaa. Nyt on neljä viikkoa aikaa Helsingin GP-kisaan. Aion siistiä ohjelmia ja ehkä helpottaa hieman elementtejä, Virtanen pohdiskeli.

Suomen toinen edustaja Roman Galay sijoittui 21. tilalle yhteispisteillä 145,83. Vapaaohjelmasta hän keräsi 96,84 pistettä.

-Tänään oli rankkaa luistella, liekö sitten jännitystä. Ohjelmaan tuli sen vuoksi paljon helpotuksia hyppyihin ja kaaduin helpommissakin elementeissä kuten kolmoissalchovissa.

Galay oli tyytyväinen kokonaisuutena kauden avauskilpailuunsa.
-Kyllä tästä kilpailusta jää plussan puolelle epäonnistumista huolimatta. Finlandia Trophyssä on aina mahtava luistella, täällä on paljon yleisöä ja muutenkin ison kisan tunnelmaa.

Pariluistelun voitto Venäjälle

Venäläispari Evgenia Tarasova ja Vladimir Morozov voitti Finlandia Trophy Espoon pariluistelukilpailun yhteispisteillä 198,98.  Kevään 2018 hopeamitalistit epäonnistuivat lauantaina luistellussa vapaaohjelmassa ja sijoittuivat osiossa toiseksi pistein 125,71. Pari johti kilpailua perjantaina luistellun lyhytohjelman jälkeen.

-Ei ollut puhdas ohjelma, pettynyt Morozov puuskahti suorituksen jälkeen.

-Meillä on aivan uusi ohjelma, jonka esittäminen ja teeman sisäistäminen eivät vielä ole valmiita. Meille tapahtui tänään epäonnistumisia, kuten yksi isompi virhe nostossa.

Kanadalaiset Kirsten Moore-Towers ja Michael Marinaro voittivat vapaaohjelman pisteillä 127,41.  He nousivat kokonaiskilpailussa ennätyspisteillään 193,93 toiseksi lyhytohjelman jälkeiseltä kolmannelta sijalta. Venäläiset Aleksandra Boikova ja Dmitrii Kozlovskii sijoittuivat kolmanneksi yhteispistein 188,54.

Suomalaisia ei ollut mukana parien kilpailussa. Naisten vapaaohjelmat ja jäätanssin vapaatanssi luistellaan sunnuntaina.

Tulokset ja aikataulut sunnuntaille: http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/CSFIN2018/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024