Uutiset

Linnea Ceder kuudes Tallinn Trophyssa

Suomen naisten vapaaohjelmat sujuivat vaihtelevasti kansainvälisessä Tallinn Trophyssä keskiviikkona. Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Linnea Ceder putosi yhteistuloksissa kuudenneksi, kun taas Sofia Sula ja Vera Stolt parantelivat sijoituksiaan vahvoissa vapaissaan.

Linnea Ceder oli vapaaohjelmassa vasta kymmenes. Hienosti sujuneen lyhytohjelman ansiosta yhteispisteet 147,98 riittivät kuitenkin kuudenteen sijaan.

Isoja teknisiä virheitä ei Cederin ohjelmaan tullut, toisen kolmoislutzeistaan hän kaatui ja lisäksi yksi salchow helpottui kahteen kierrokseen.

– Luisteluni oli vain väkinäistä. Minun pitää vielä työstää aika paljon sekä vapaaohjelmaa sinänsä että ohjelmakuntoani siinä, sanoi seuraavaksi joulukuun SM-jäälle tähtäävä Ceder.

Sen sijaan lyhytohjelmassa vaikeuksissa olleet Sofia Sula ja Vera Stolt osoittivat suomalaisen sisunsa vapaaohjelmaosiossa. Molemmat luistelivat sellaisella varmuudella, että kauden aiemmat ennätykset osiossa rikkoutuivat.

Sofia Sula keräsi yhteispisteet 147,91 ja nousi tuloslistalla seitsemänneksi heti Linnea Cederin jälkeen yhteispistein 147,91.

– Teknisesti ohjelmani oli jo nyt ehjä, mutta sen esittämistä ja myös perusluisteluani pitää vielä ennen SM-kisoja hioa. Onneksi aikaa on.

Lyhytohjelman jälkeen vasta sijalla 14 ollut Vera Stolt puolestaan kipusi lopputuloksissa sijalle 10 yhteispistein 139,80.

Tallinn Trophyn naisten kilpailun kärjessä juhlivat venäläiset kaksoisvoittoa. Venäjän Ksenia Tsibinova keräsi yhteispisteet 194,16, hänen maannaisensa Anastasiia Guliakova 170,34.

Suomella on Tallinn Trophyssä edustajia myös juniorisarjoissa.

Junioripojissa Lauri Lankila sijoittui neljänneksi pistein 142,73 ja Lucas Tiilikainen kahdeksanneksi, 116,30. Poikien kilpailun voitti ranskalainen Francois Pitot, 159,16.

Junioritytöissä Suomea edustavat Melina Brusi, Olivia Lisko ja Anni Skogberg. Kolmikosta lyhytohjelmassa vahvin oli Olivia Lisko, joka oli osion kuudes pistein 44,48. Melina Brusi on sijalla 8, 40,29, ja Anni Skogberg 21. pistein 30,96. Vapaaohjelma luistellaan torstaina.

Kilpailun tulossivut https://results.tallinntrophy.eu/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024