Uutiset

SM-kisojen tuloksia lauantailta

Team Unique SM-kilpailun johdossa

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut käynnistyivät Espoossa lauantaina SM-senioreiden ja -junioreiden lyhytohjelmilla ja lisäksi käytiin SM-noviisisarjan vapaaohjelmakilpailu.

Seniorisarjan tasaista lyhytohjelmakilpailua johtaa pistein 78,40 Helsingfors Sridskoklubbin Team Unique. Vain 0,19 pisteen päässä hengittää Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes. Marigold IceUnity on kolmantena pistein 75,98 ja neljäntenä Espoo Synchronized Skatersin Lumineers 70,19.

Vaikka ennätyspisteitä ei päivän lyhytohjelmakilpailussa hätyyteltykään, Team Uniquen bad que -ohjelma sujui totutun energisesti ja virheittä. Helsinki Rockettesin saldoa sen sijaan rokotti yhden pisteen vähennys kaatumisesta; ohjelma oli silti teknisesti päivän korkeatasoisin. Team Unique puolestaan keräsi kilpailun korkeimmat osa-aluepisteet.

Team Uniquen kapteenisto Iines Saalasti ja Tuuli Mäkinen tietävät, että sunnuntain vapaaohjelmakilpailussa on pelissä paitsi Suomen mestaruus myös kaksi paikkaa huhtikuisiin MM-kilpailuihin. Voittajajoukkue valitaan suoraan ja toinen joukkue kolmen kilpailun tuloksen keskiarvon perusteella. Kauden tilastoykkösenä keikkuvan joukkueen mielessä on päällimmäisenä keskittyminen vain omaan suoritukseen.

– Huomenna tavoitteena on oma paras suoritus. Omaan tekemiseen täytyy luottaa, kapteenit pohtivat.

SM-senioreiden lyhytohjelman tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/SEG007.HTM

Team Fintastic junioreiden lyhytohjelman ykkönen

Team Fintastic (HTK) johtaa SM-junioreiden lyhytohjelmaa pistein 72,42. Mahtipontinen ja lyyrinen Sound of Silence -ohjelma oli täsmällinen ja viimeistelty kokonaisuus. Viime vuoden SM-hopeamitalistijoukkue keskittyi hetkeen ja se tuotti tulosta.

– Joukkue luisteli samalla laadulla ja rauhallisuudessa tänään kuin harjoituksissa. Kauden parhaat pisteet tähän kohtaan tuntuvat hyvältä, valmentaja Milja Sarkkinen sanoi.

Kahden pisteen päässä johtavasta Team Fintasticista on hallitseva Suomen mestari Kaarinan Dream Edges moniulotteisella Addiktio-ohjelmallaan. Kolmantena kilpailussa on Musketeers (HL), joka luisteli Skorpionin hyökkäys -teemaisen ohjelmansa 69,86 arvoisesti.

SM-junioreiden lyhytohjelmatulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/SEG009.HTM

Finettes SM-noviisien mestariksi

SM-noviiseissa kruunattiin uusi voittaja, kun HTK:n Finettes luisteli ylivoimaiseen mestaruuteen pistein 92,59. Ohjelman Näkymätön suojelija sujui rikkeettömästi ja vauhdikkaasti. Kauden ennätyspisteet parantuivat reilulla kuudella pisteellä. Joukkue saavutti kultaa viimeksi vuonna 2015.

Ensimmäistä kauttaan Finettesin vastuuvalmentajana toimiva Laura Spiridovitsh hehkui tyytyväisyyttä läpsytellessään ylävitosia luistelijoidensa kanssa kuultuaan pisteet kuultuaan. Kauden kotimaisissa pistetilastoissa kärkisijalta SM-kilpailuun lähtenyt joukkue kesti ennakkosuosikin paineet ja viime vuoden viides sija vaihtui joukkueen iloksi kultaan.

– Meillä oli fokus omassa tekemisessämme. Olemme aiemmin nauttineet muista sijoituksista, joten kulta oli kyllä haaveemme ja unelmamme, Spiridovitsh iloitsi.

SM-hopean uusi Team Dynamique (HSK) pistein 84,43. Viime vuoden mestari Starlights (HL) kävi tiukan kamppailun hopeasta, mutta jäi pronssille 0,08 pisteen erolla Team Dynamiqueen.

SM-noviisien lopputulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/CAT007RS.HTM

1.                   Finettes HTK 92.59           
2.                   Team Dynamique HSK 84.43
3.                   Starlights HL 84.35
4.                   Valley Bay Synchronics ESJT 79.34      
5.                   Blue Arrows ETK 75.37
6.                   CrystalBlades TAPTL 73.29                  
7.                   Diamond Edges KAARI 70.95
8.                   Aurora Borealis OLK 69.79
9.                   Dream Steps EVT 66.28
10.                 Ice Fantasy TTK 62.77
11.                 Ice Energy KULS 61.49    
12.                 Sun City Synchro VG-62 58.22

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024