Uutiset

Vera Stolt neljäs Egna Spring Trophyssa

Vera Stoltin kilpailukausi päättyi riemukkaasti uuteen ennätystulokseen ja neljänteen sijaan Italiassa, Egna Spring Trophyn naisten kilpailussa. Stoltin yhteispisteet olivat 156,29.

16-vuotias Vera Stolt on tällä kaudella harjoitellut siirtymistä juniorisarjasta aikuisten jäille niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

– Seniorisarja on niin paljon kovempi, että kauden aikana näkyi kilpailuissani epävarmuuttakin. Kauden loppu on kuitenkin ollut hyvä, sanoo Stolt, joka kevätkaudella juhli mm. PM-kilpailujen pronssia.

Pohjois-Italiassa, Egnan kaupungissa järjestetyssä Spring Trophyssa Vera Stolt suoriutui molemmista ohjelmistaan rikkeittä. Vapaaohjelmaosiossa hän oli kilpailun kolmanneksi paras, mutta yhteistuloksissa oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Vapaaohjelman kruunuina olivat kaksi mallikasta kolmoislutzia, joista toisen Stolt vielä yhdisti kolmoistulppiin.

– Yksi tyhmä laskuvirhe minulle kävi. Koska muutimme vapaaohjelman rakennetta paikan päällä ennakkoon suunnitellusta, unohdin luistellessani hyödyntää yhden yhdistelmäpaikan, Stolt harmitteli heti suorituksensa jälkeen.

Italiassa tehty pistetulos vahvisti Vera Stoltin asemaa kauden tilastoissa Suomen neljänneksi parhaana naisena.

Egna Spring Trophyn naisten kilpailun kärjestä tuli korkeatasoinen, kun Yhdysvaltojen 17-vuotias Gabriella Izzo ponkaisi ensimmäisessä naisten kansainvälisessä kilpailussaan yhteispisteet 182,00. Toiseksi sijoittui niin ikään USA:n Starr Andrews, 170,79.

 

Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024