Uutiset

Linnea Cederille Läpimurtosäätiön huippu-urheilun apuraha

Syksyllä 2022 perustettu Läpimurtosäätiö jakoi ensimmäiset avustuksensa. Läpimurtosäätiön kevään 2023 apurahahaussa tukea haki yli 300 yksilöurheilijaa ja 50 urheiluseuraa. Huippu-urheilun edistämiseen tarkoitetun 7 500 euron apurahan sai 10 yksilöurheilijaa ja 3 000 – 7 500 euron apurahan lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen sai yhteensä kuusi urheiluseuraa. 

Yksiluistelija Linnea Cederin lisäksi Läpimurtosäätiön huippu-urheilun apuraha myönnettiin kevään 2023 apurahakierroksella seuraaville urheilijoille: Jessica Kähärä(yleisurheilu), Emmi Piiroinen(rytminen voimistelu), Ella Haavisto (tennis), Akseli Heinämaa(miekkailu), Davin Lindholm (uinti), Santtu Heikkinen (yleisurheilu), Lauren Hallaselkä(uimahyppy), Eemil Helander (yleisurheilu ja Pihla Salonen (judo). Kaikki valitut urheilijat ovat uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia, joilla on jo näyttöä menestyksestä aikuisten sarjoissa.

Linnea Ceder Finlandia Trophy Espoo 2022-kilpailussa. Kuva Antti Lehto.

Säätiön tuki mahdollistaa urheilijoille erityisesti ulkomailla kilpailemisen ja leireilemisen, jotka ovat monissa lajissa ehdottomia askelia matkalla kohti kansainvälistä kärkeä. Lisäksi urheilijat voivat tuen avulla keskittyä vahvemmin vain urheiluun tai täydentää tukijoukkojaan esimerkiksi kehonhuollon ja mentaalisen valmennuksen ammattilaisilla. Monelle valitulle urheilijalle tukisumma on merkittävä osuus yhden vuoden kokonaisbudjetista.

Läpimurtosäätiö valitsee uudet tuen saajat molempiin apurahoihin loppuvuodesta 2023. Apurahan haun aukeamisesta tiedotetaan säätiön verkkosivuilla sekä säätiön sähköpostilistalle liittyneille.

Läpimurtosäätiön tiedote 

  


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024