Uutiset

Helsinki Rockettes voitti French Cupin

Challenger-sarjaan kuuluva French Cup päättyi lauantaina Helsinki Rockettesin ylivoimaiseen voittoon seniorisarjassa. Joukkue kirjasi uudeksi kauden ennätyksekseen kokonaispisteet 228,55, mikä on kauden ykköstulos myös kotimaisessa seniorisarjassa.

Helsinki Rockettesin digimaailman ja aidon elämän suhdetta luotaava vapaaohjelma Digital Twin toi joukkueelle pisteet 146,84. Valmentaja Kaisa Arrateig luonnehti vetoa rohkeaksi kokonaisuudeksi. Joukkueella oli hyvä fiilis ja hauskaa jäällä.

– Suorituksessa oli hyviä elementtejä. Esimerkiksi läpimenot olivat vauhdikkaat ja huikeat, samoin nostoelementti onnistui todella hyvin. Ohjelmaan osui yksi kaatuminen, mutta tilanteen korjaaminen oli taidonnäyte siitä, miten nopeasti ja sujuvasti päästiin jatkamaan.

– Jotkut elementit eivät menneet läpi, mutta se oli aiheellinen muistutus siitä, että niiden kanssa pitää olla tarkkana.

Valmentaja on joukkueensa tilanteeseen todella tyytyväinen, sillä se on nyt pystynyt luistelemaan onnistuneesti kaksi kansainvälistä kilpailua.

– Voitot ovat arvokkaita, mutta itse kilpailuista oppii aina uutta, ja ne yhdistävät joukkuetta. Niistä saa voimaa taas jatkaa harjoittelua.

Senioreiden toiselle sijalle luisteli USA:n Skyliners, joka myös ylitti 200 pisteen rajan kokonaistuloksella 203,62. Illan vapaaohjelma toi joukkueelle pisteet 128,00. Kolmantena palkintokorokkeelle nousi Unkarin Passion kokonaispistein 179,04, joista vapaaohjelman osuus oli 117,4.

Dream Edges Junior sijoittui toiseksi

Junioreissa kärkikolmikko säilytti jo lyhytohjelmilla saavuttamansa sijoitukset.

Suomen ja Kaarinan Dream Edges Junior otti hopeaa kokonaispistein 175,83. Joukkue sai 110,75 pistettä vapaaohjelmastaan Alkemia, johon tällä kertaa osui epäonnisesti kaksi kaatumista juuri ennen piiskaläpimenoa. Lopputuloksena olivat kuitenkin kauden parhaat kokonaispisteet, sillä aiempi ykköstulos ylittyi 1,64 pisteellä.

Junioreiden voiton vei USA:n Teams Elite Junior kokonaistuloksella 197,26. Puolan Ice Fire Junior luisteli kolmanneksi kokonaispistein 142,93.

Tulokset: https://www.ffsg.org/resultats/2021-2022/FrenchCup2022/index.htm

Kuva Kaisa Arrateig


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024