Uutiset

Suomelle ei olympiapaikkaa miesten sarjaan

Valtter Virtasen kunniakas taistelu Oberstdorfin jäällä ei tuottanut Suomelle paikkaa miesten olympialuisteluihin. Miesten sarjassa kevään MM-kisojen perusteella jaettiin 23 paikkaa, Nebelhorn Trophyssa tarjolla paikkoja oli vielä seitsemän. Suomalainen keräsi kisassa 161,02 pistettä, jotka oikeuttivat sijalle 24. ISU vahvistaa olympiapaikat myöhemmin.

– Suosikit tekivät mitä osasivat, eikä minulla ollut tänään sanansijaa. Käsittelin pettymyksen tavallaan jo MM-kisojen jälkeen. Siellä olympiapaikka olisi ollut onnistuneella lyhytohjelmalla helpommin otettavissa. Yrittää täytyy kuitenkin, eikä periksi pidä koskaan antaa, Virtanen sanoi.

34-vuotias Virtanen myöntää, että aiempi suhtautuminen olympiaedustukseen on vuosien varrella muuttunut. Yksi kilpailu tai sen puuttuminen ei enää määrittele häntä urheilijana, vaan kaudesta voi kehkeytyä varsin hyvä muutoinkin. Taitoluistelussa järjestetään vuosittain niin EM- kuin MM-kilpailut, myös olympiavuonna. Jatkuva oppiminen ja intohimo urheilemista kohtaan ei ole sammunut.

– Minua kiinnostaa elämyksien ja kokemuksien saavuttaminen. Vaikka yksinluistelussa kärjen taso onkin huima, riittää minulla henkilökohtaisesti vielä opittavaa. Eikä minulla ole kiire mihinkään, olen saavuttanut elämässäni jo niin paljon, lääketieteen tohtori ja pienen tyttären isä, Virtanen, pohti.

Olympiavalinnat jatkuvat suomalaisittain lauantaina jäätanssin vapaatanssilla. Oona Ounasvuori kilpailee naisten sarjassa.

Lisätiedot

Tulokset ja aikataulut:
http://www.isuresults.com/results/season2122/csger2021/

Livestream: https://sportdeutschland.tv/videos/eiskunstlauf

Tietoa olympialaisten taitoluistelun maapaikoista Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/maapaikat-mm-kilpailuissa-ja-olympialaisissa/

Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerit:
https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/

Artikkeli olympiavalinnoista Suomen Taitoluisteluliiton ajankohtaismediassa:
https://www.skatingfinland.fi/kiss-cry/tietoa-lajista/oberstdorfissa-ratkotaan-loput-maapaikat-pekingin-talviolympialaisiin/

Suomen Taitoluisteluliitto:
Satu Niittynen, valmennuspäällikkö, paikalla Oberstdorfissa p. 040 522 93 83
Mila Kajas-Virtanen, viestintä, p. 040 530 54 00


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024