Uutiset

Helsinki Rockettes toinen Leon Lurje Trophyssa

Helsinki Rockettes säilytti jo lyhytohjelmassa saavuttamansa toisen sijaan  vapaaohjelmallaan muodostelmaluistelun Leon Lurje Trophyssa Göteborgissa sunnuntai-iltana. Samalla joukkue otti nimiinsä kauden season’s best -tilaston kärkipaikan yhteispistein 225,13. Voiton vei Venäjän Team Paradise kokonaistuloksella 234,35.

Kolmanneksi nousi vauhdilla ja voimalla edenneellä vapaaohjelmallaan USA:n Haydenettes kokonaispistein 213,81. Onnistunut vapaaohjelma nosti joukkueen Kanadan Les Suprêmesin ohitse.

Kilpailun voittanut Team Paradise toi jäälle tyylilleen ominaisen baletinomaisen pehmeän ohjelman klassisen musiikkiin. Joukkue sai suorituksestaan pisteet 146,13.

Helsinki Rockettes onnistui virheittä radioaalloilla surffailevassa ohjelmassaan ja nosti piste-ennätyksensä vapaaohjelmasta 142,46 pisteeseen. Se on myös suomalaissenioreiden toistaiseksi paras tulos vapaaohjelmissa.

– Nyt ohjelmassa oli sellaista energiaa ja meininkiä, että siitä nauttivat sekä luistelijat että katsomo. Fiilis oli todella hyvä. Elementit olivat vahvoja ja siistejä, totesi valmentaja Kaisa Arrateig tyytyväisenä.

Arrateig on iloinen myös siitä, että joukkue paransi ennen kaikkea omaa kauden parasta tulostaan merkittävästi. Kun oma tulos nousee eteenpäin, se palkitsee työn.

– Vaikka Venäjä oli nytkin edellä, se ei enää ollut tavoittamattomissa, vaan vapaaohjelmassa vajaan neljän pisteen päässä, hän sanoi.

Venäjä vei voiton myös junioreissa. Jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Sunrise 1 voitti vapaaohjelman pistein 117,63 ja kokonaiskilpailun 196,08 pisteellä.

Team Fintastic säilytti toisen tilansa lopputuloksissa. Se saavutti vapaaohjelmallaan pisteet 111,50 ja koko kilpailun toisen sijan pistein 187,95. Joukkue nousi tuloksellaan ykköseksi Suomen junioreiden season´s best -tilastossa.

Sen sijaan Musketeers joutui taipumaan vapaaohjelmien ja kokonaiskilpailun neljänneksi. Joukkueelle sattui törmäys ja kaatuminen tekniseltä arvoltaan kalliissa läpimenossa. Vapaaohjelma toi pisteet 105,77 ja kokonaistuloksen 177,69. Kolmanneksi nousi USA:n Starlights kokonaispistein 180,04.

VG-62:n Sun City Swing saavutti vapaaohjelmastaan pisteet 83,05 ja kokonaispisteet 136,12. Joukkue sijoittui seitsemänneksi. TTK:n Ice Inifinity nousi vapaaohjelmakilpailussa sijalle 13 pistein 68,51. Kokonaiskilpailussa se oli 15. kokonaistuloksella 106,72.

Ennen Leon Lurje Trophyn sunnuntaista palkintojen jakoa, palkittiin viime kauteen luistelunsa päättäneen, kaikkien aikojen menestyneimmän joukkueen, Ruotsin ja Göteborgin Team Suprisen valmentaja Andrea Dohany sekä luistelijat, jotka keväällä Globenissa voittivat MM-hopean. Juhlahetkessä muistettiin myös joukkueen taustahenkilöitä vuosien varrelta.

Kaikki tulokset: http://www.skatesweden.wehost.se/18-19/Synchro/LeonLurje/html/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024