Uutiset

Hae mukaan Lumikuningatar-jääbalettiin

Lumikuningatar-jääbaletti hakee nyt mukaan esiintymään taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita. Haku tapahtuu täyttämällä hakulomake ja lähettämällä koe-esiintymisvideo työryhmälle, joka vastaa esiintyjien valitsemisesta. Esiintyjiä haetaan sekä kotimaan ensi-iltatuotantoon että sen mahdollisiin kansainvälisiin esityksiin. Suomen ensi-iltatuotantoon esiintyjiä haetaan n. 10 tehtävään, ja kansainväliselle kiertueelle haetaan kaikkiaan n. 40-45 rooliin. Molempien tuotantojen koe-esiintymiset ovat samaan aikaan.

Jääbaletti etsii luistelijoita kaikista ikäryhmistä, persoonallisia yksilöitä, joilla on taitoja sekä intohimoa luistelun kautta tapahtuvaan ilmaisuun. Haku on kansainvälinen. Kansainväliselle kiertueelle hakevilta toivotaan lisäksi vähintään englannin kielen alkeet ja vähintään 18 vuoden ikä. Kotimaan esityksissä vastaavaa ikärajaa ei ole. Esiintyjiä haetaan sekä Suomen että kansainväliseen tuotantoon muun muassa Kain päärooliin. Kansainvälisiin esityksiin haetaan luistelijoita myös muihin päärooleihin. Esiintyjiksi haetaan myös pariluistelu- ja jäätanssipareja.

Ohjeet virtuaaliseen koe-esiintymiseen

 • Rekisteröi ilmoittautumisesi koe-esiintymiseen
  https://ssl.eventilla.com/event/jMNOB/FI
 • Voit halutessasi ladata oheisesta Drive-linkistä 1 minuutin säveltäjä Tuomas Kantelisen teokseen tekemän musiikkipätkän ja tehdä siihen videosi, mutta tämä ei ole pakollista. Pidäthän kuitenkin huolen, että videosi ei ole yhtä minuuttia pidempi.
  https://drive.google.com/drive/folders/14gBRPkolkkRpsqlh3XDxFmKiLWLdyAVW?usp=sharing  
 • Lähetä hakemus ja liitä mukaan linkki koe-esiintymisvideoosi keskiviikkoon 31.3. klo 16.00 mennessä. Lataa video YouTubeen ja liitä linkki mukaan hakulomakkeessa olevaan kenttään. Huolehdithan esityksesi katseluoikeudet/yksityisyysasetukset siten, että pääsemme katsomaan videota suoraan linkistä.
 • Työryhmä käy läpi videot 5.–9.4.2021
 • Kutsut mahdollisiin Helsingissä ja Tampereella toteutettaviin koe-esiintymisiin lähetetään perjantaina 9.4., ja koe-esiintymiset toteutetaan mahdollisesti tiistaina 13.4. Helsingissä ja perjantaina 16.4. Tampereella. Seuraa Lumikuningattaren kanavia näiden toteuttamisesta.
 • Ennen esityksesi ja musiikin alkua, kerro nimesi, ikäsi, luistelutaustasi ja mistä tulet. Lisää nimesi myös lähettämäsi koe-esiintymisvideon tallennusnimeen.
 • Seuraa musiikin kulkua ja tunnelmaa ja sisällytä videoon lempiliikkeesi ja -tapasi luistella.
 • Taitoluistelijat: Näytäthän myös millaisia hyppyjä, piruetteja ja liukuja hallitset. Haluamme saada mahdollisimman hyvän kuvan kyvystäsi eläytyä musiikkiin ja ilmaista tunteita luistelulla. 
 • Jääkiekkoilijat: näytä luistelu- ja tempputaitosi, ja jos sinulla on esimerkiksi jotain yllättäviä arkrobaattisia liikkeitä, näytä ne ja anna palaa.
 • Tuotantoon etsitään monenlaisia ihmisiä kaikista ikäryhmistä ja monenlaisia, persoonallisia yksilöitä, eli älä rajoita itseäsi, vaan anna mennä!  
 • Jokaisesta roolista, sekä kotimaan että mahdollisten kansainvälisten esitysten osalta, neuvotellaan palkkio erikseen jokaisen esiintyjän kanssa sen mukaan, mikä roolin koko on.

Lisätietoja tuotannosta ja yhteydet

Ajantasainen tieto tuotannosta löytyy järjestäjän sivustolta suomeksi www.lumikuningatar.fi ja englanniksi www.thesnowqueenonice.com. Lumikuningattaren Facebook- ja Instagram-tileiltä (@Lumikuningatar) sekä Tampere-talon Facebookista ja Instagramista (@Tamperetalo). 
Katso myös pidempi englanninkielinen trailer: https://vimeo.com/478343583 (salasana: Sn0wQu33n)

Esityspäivät Uros Live -areenalla ovat 1.–3.1.2022. Harjoitusperiodit toteutetaan kesällä ja syksyllä 2021 sekä kolme viikkoa ennen ensi-iltaa. Esiintyjät osallistuvat harjoituksiin roolista riippuen eri ajankohtina. Harjoitusperiodit vahvistetaan kunkin roolin osalta kesäkuun 2021 aikana. Harjoitukset toteutetaan pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Kaikkien esiintyjien tulee varautua olemaan mukana koko ensembleä koskevissa harjoituksissa sekä kenraaliharjoituksissa, jotka sijoittuvat n. 13.–31.12.2021 väliselle ajalle, erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti. Lumikuningattarelle neuvotellaan parhaillaan myös kansainvälisiä esiintymismahdollisuuksia. Kansainvälinen kiertuetoiminta toteutetaan mahdollisuuksien mukaan Suomen ensi-iltatuotannon jälkeen vuosina 2022–2023.

Lyhyesti Lumikuningatar-jääbaletista

Uutenavuotena 2022 maailmanensi-iltansa saava Lumikuningatar-jääbaletti on Pohjoismaiden kaikkien aikojen suurin jääshow. H.C. Andersenin rakastettu klassikkotarina nähdään nyt ensimmäistä kertaa jäällä koko perheelle tuotettuna suurtuotantona. Luvassa on hengästyttävän upea audiovisuaalinen kokonaistaideteos, jonka Suomen esityksiä tähdittävät maamme kansainvälisesti nimekkäät taitoluistelijat ja jääkiekkoilijat: Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity sekä Marko Anttila, Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo. Hankkeen tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien lisäksi esittävän taiteen kansainväliset huiput valosuunnittelusta ja ohjauksesta käsikirjoitukseen ja puvustukseen. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen, ohjauksesta ja koreografiasta Reija Wäre, visuaalisuudesta Mikki Kunttu, pukusuunnittelusta Erika Turunen ja jääkoreografiasta Anu Oksanen.


Suomen Taitoluisteluliitto on Lumikuningatar-jääbaletin institutionaalinen partneri. Lisätiedot tapahtumaan liittyen www.lumikuningatar.fi


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024