Uutiset

Helsinki Rockettes johtaa  Lumière Cupia

Helsinki Rockettes johtaa muodostelmaluistelun Lumière Cupin seniorisarjaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen pistein 75,13. Toisena on Kanadan Les Suprêmes pistein 73,73 ja kolmantena Belgian Team Phoenix pistein 38,04. Cup käydään Eindhovenissa Alankomaissa.Helsinkiläisjoukkue jäi nyt lyhytohjelman kauden ennätyksestään reilut viisi pistettä. Tällä kertaa suoritukseen osui kaksi kaatumista. Lyhytohjelman ennätyksensä 80,73 pistettä se luisteli ensimmäisessä SM-valintakilpailussa lokakuussa.

Helsinki Rockettes lähti Eindhovenissa ranskalaissävelten siivittämään lyhytohjelmaansa vakuuttavasti. Sitten elementeistä piiri pyöri ylitse, ja sen päästä kaksi luistelijaa lensi jään pintaan juuri ennen läpimenoa. Läpimenon arvoa kaatumiset eivät vieneet, mutta epäonni näkyi sitten laatupisteissä.

– Harmittaa, että treeneissä olemme päässeet tosi vahvoihin vetoihin, mutta kilpailussa sitten sattuu ja tapahtuu. Kun vuosi vaihtuu ja uudet kilpailut ovat edessä, on tavoitteena todellakin pysyä ohjelmat pystyssä, valmentaja Kaisa Arrateig summasi.

Valmentaja oli joka tapauksessa tyytyväinen joukkueensa kauniiseen luisteluun ja vahvaan tulkintaan.

Toiseksi sijoittunut Les Suprêmes ei myöskään selvinnyt suorituksestaan ilman ongelmia, sillä senkin ohjelmaan osui yksi kaatuminen. Kanadalaisjoukkue on käytännössä ainoa todellinen vastustaja kilpailtaessa cupin voitosta.

Vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina.

Tulokset:

https://lumierecup.3a-result.com/Resultaten/Categorie-31/Senior


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024