Uutiset

Marigold IceUnityn riveihin historian ensimmäinen mies

Muodostelmaluistelun hallitsevan maailmanmestarin, Marigold IceUnityn, riveissä luistelee alkavalla kaudella joukkueen historian ensimmäinen miesluistelija.

Joukkueen rivejä vahvistaa Simoeemil Nurmela (19). Nurmela luisteli aiemmin Kaarinan Dream Edgesin riveissä voittaen viimekaudella mm. juniorisarjan Suomen mestaruuden.

Vuodesta 1993 Marigold IceUnitya luotsannut valmentaja Anu Oksanen näkee uudistuksen tervetulleena muutoksena, joskin myöntää että ajatustyötä on täytynyt tehdä tavallista enemmän ohjelman koreografiaa ajatellen. Oksanen korostaa, että Nurmelan mukaan ottaminen ei ollut huomiohakuisuutta, vaan hän ansaitsi paikan erinomaisilla luistelutaidoillaan. Viisinkertaisen maailmanmestarin riveihin on turha haaveilla, jollei täytä tarkkoja taitovaatimuksia.

-Tämä tuo mukanaan erilaisuutta, joka on tervetullut muutos joukkueeseen kokonaisuutena. Joukkueen jäsenenä Simoeemil on tasavertainen jäsen, joka joutuu tekemään samalla lailla töitä siinä missä muutkin, Oksanen vakuuttaa.

Joukkueen rakenteessa tapahtuvat muutokset ovat vaikuttaneet etenkin uusien kilpailuohjelmien työstämiseen.

-Ohjelmien rakennetta ja teemoja on täytynyt miettiä hiukan eri vinkkelistä kuin aiemmin, jolloin koreografia luotiin ryhmälle naisia. Toisaalta uuden ajattelu sopii, sillä meille on tärkeää uusiutua vuodesta toiseen.

Kuluneella viikolla Marigold IceUnity leireilee Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa uusia ohjelmia työstetään. Oksanen ei suostu paljastamaan vielä teemoja, mutta vakuuttaa luomisprosessin olevan joka vuosi haasteellinen. Lajiin tulleet uudistukset elementteihin ja vapaaohjelman lyhentyminen haastavat omalta osaltaan ajattelemaan uudelleen.

Alkava kausi on merkittävä suomalaiselle muodostelmaluistelulle, sillä lajin MM-kilpailut käydään Helsingissä huhtikuun alussa. Marigold IceUnity kuten sen kotimaiset kilpakumppanit julkaisevat kukin alkavan kauden ohjelmat syksyn aikana. Muodostelmaluistelujoukkueitten ohjelmat ovat perinteisesti tarkoin varjeltuja salaisuuksia ennen kauden ensimmäistä kilpailua. Suomalaisyleisö näkee muodostelmaluistelujoukkueitten uudet lyhytohjelmat kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa 5.-7. lokakuuta.  Marigold IceUnity lähtee rohkeasti kohti uutta kautta selkein tavoittein.

-Tavoitteemme on uusia MM-kulta keväällä kotiyleisön edessä, Oksanen summaa.

 

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024