Uutiset

Emmi Peltonen viides EM-jäällä, Ceder 12:s

Emmi Peltonen sijoittui Grazissa päättyneissä taitoluistelun EM-kilpailuissa viidenneksi. Sijoitus on hänen uransa toistaiseksi paras EM-tasolla. Linnea Ceder onnistui hänkin aikuisten arvokilpailudebyytissään nousten kilpailussa sijalle 12.

Jo perjantain lyhytohjelmakilpailussa Peltonen räväytti uransa parhaan lyhytohjelman, joka toi oman henkilökohtaisen ennätyksen 66,49. Peltonen lähti huippuohjelman turvin vapaaohjelmaan viidenneltä sijalta.

Vapaaohjelman alku oli loistelias kolmois-kolmois-yhdistelmällä ja kolmoislutzilla. Hetkellinen herpaantuminen tapahtui epäonnistuneissa kolmoisritissä ja akseliin yhdistetyssä kolmoissalchowissa, mutta Peltonen löysi kuitenkin taistelutahdon jälleen ohjelman loppupuolella. Suomalainen keräsi Vinegar & Salt -ohjelmallaan 115,30 pistettä ja kirjautti uusiksi ennätyspisteikseen kokonaiskilpailusta mainiot 181,79.

– Olen tyytyväinen ja onnellinen, että pystyin pitämään sijoitukseni. Halusin nauttia tänään luistelustani ja niin myös tein.

-Pieni notkahdus tapahtui ohjelmassa, enkä saanut heti kasattua itseäni, mutta loppuohjelman luistelin taas hyvällä meiningillä, Sirkka Kaipion valmennettava analysoi.

Jalkavaivat haukkasivat suuren osan Peltosen kesäharjoittelusta ja osan syksystäkin, eikä kilpailukausi päässyt käyntiin kuin vasta marraskuussa. Hyvä harjoittelujakso ennen EM-kilpailua palautti kuitenkin itseluottamuksen omaan tekemiseen.

– Olen yllättynyt, että ilman kesätreeniä pystyin näin kovaan tulokseen ja olen mennyt koko ajan eteen päin. Nälkä tästä silti vielä jäi, Peltonen sanoi.

Ceder nousi 12:nneksi

Linnea Ceder onnistui niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassaan ja paransi ennätystään 14,68 pisteellä lukemiin 166,16. Lyhytohjelman sijalta 15 vapaaohjelmaan lähtenyt Ceder luisteli koskettavan kokonaisuuden, hyvällä ilmaisulla ja lennokkailla hypyillä. Helpotuksiin hän sortui ainoastaan kolmoisritin kohdalla, jonka rotaatio jäi kesken, ja kolmoissalchow-kolmoistulppi-yhdistelmässä, jossa jälkimmäinen jäi vain kahteen kierrokseen. Muilta osin ohjelma tyydytti 17-vuotiasta Espoon Jäätaitureiden edustajaa, jonka hymy urakan jälkeen oli herkässä. Päivän onnistumisen takana oli kova luotto omaan osaamiseen ja rutiiniin.

– Luotin tänäänkin osaamiseeni. Tiesin, että osaan ohjelman sisältämät hypyt. Olen erityisen tyytyväinen piruetteihini, askelsarjaani sekä onnistuneisiin flippeihin ja lutzeihin. Ritin kanssa on ollut viime aikoina ongelmia ja se oli minulle tänäänkin henkinen ponnistus.

– Olen tyytyväinen kilpailuun kokonaisuudessaan. En osannut ollenkaan odottaa näin hyvää tulosta. Suurin ero aikaisempiin kilpailuihini on se, että olen ollut täällä osa Suomen joukkuetta. Se on ollut hieno kokemus, Ceder hehkutti.

Mitalit matkasivat odotetusti Venäjälle. Mestariksi luisteli Alena Kostornaia pistein 240,81. Hopeaa sai Anna Shcherbakova 237,76 ja pronssia Alexandra Trusova 225,34.

Suomella on ensi vuoden EM-kilpailuihin 2 paikkaa naisten kilpailuun.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/ec2020/


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024