Uutiset

Oona Ounasvuori johtaa Latviassa

Oona Ounasvuori jatkaa erittäin lupaavaa kauden aloitustaan. Hän johtaa Latviassa luisteltavaa kansainvälistä Volvo Open Cupia pistein 56,81, mikä on on erittäin lähellä helsinkiläisluistelijan lyhytohjelmaennätystä.

Taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Oona Ounasvuori aloitti lyhytohjelmansa komealla kaksoisaxelilla ja teki heti perään kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmän, jonka pistearvoa kuitenkin pienensi tulpin jääminen kierroksiltaan vajaaksi. Kolmoisflipissä tapahtui virhe.

– Se, että kaaduin flipin, oli minulle epätyypillinen virhe. En ehkä vain mennyt siihen riittävän luottavaisena ja rentona.

Erityisen tyytyväinen 23-vuotias Ounasvuori oli siitä, että hänen pisteensä ohjelman osa-alueista, kuten koreografiasta ja tulkinnasta, nousivat korkeiksi.

Volvo Open Cup on Oona Ounasvuoren kolmas kansainvälinen kilpailu alkaneella kaudella. Molemmissa aiemmissa, Nebelhorn Trophyssa ja Finlandia Trophyssa, hän on komistellut kansainvälisen jään ennätyksiään.

Lyhytohjelman jälkeen toisena, reilut kaksi pistettä Oonasvuorta perässä on Unkarin Livia Kaiser.

Suomen toinen naisedustaja kilpailussa on Petra Palmio. Hän oli lyhytohjelmassa yhdestoista pistein 40,15.

Suomen miesluistelua Riiassa edustaa Lauri Lankila, joka keräsi lyhytohjelmasta 48,80 ja on sijalla 11.

Latviassa on kilpailtu myös juniorisarjoissa. Juniorityttöjen voiton Suomeen toi lappeenrantalainen Iida Karhunen pistein 142,49.

Tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024