Uutiset

Helsinki Rockettes voitti French Cupin

Helsinki Rockettes voitti Challenger-sarjaan kuuluvan French Cupin kauden ennätyspisteillään 227,48. Vielä lyhytohjelman jälkeen johtanut Marigold IceUnity oli toinen kokonaispistein 224,08. Suuri yllätys oli, että Venäjän Paradise jää myös vapaaohjelmassa neljänneksi ja kolmannen paikan podiumilla vei Kanadan Les Suprêmes.

Lyhytohjelmassa Helsinki Rockettes oli toinen, mutta vain 1,22 pistettä erotti sen johtopaikkaa pitävästä Marigold IceUnitysta. Vapaaohjelmassa Haavoittunut enkeli Helsinki Rockettesilta onnistui kaikki. Veto nosti joukkueen nimissä jo entuudestaan olleen vapaaohjelman season´s best -tuloksen 149,36 pisteeseen.

Valmentaja Kaisa Arrateigin ilolla ei voiton ratkettua ollut rajoja.

 – Tämä oli historian ensimmäinen kerta, kun me voitamme French Cupin. Joukkue teki huippuvedon, mikä toi mahtavan sijoituksen. Tämä on aivan ihanaa.

Helsinki Rockettesille French Cupin ykköstila oli toinen voitto tällä kaudella käynnistyneessä ISU:n Challenger-sarjassa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Challenger-kilpailun voiton joukkue luisteli alkukaudesta California Cupissa Yhdysvalloissa.

Myös hopeatilan ottanut Marigold IceUnity teki muuten unelmasuorituksen ohjelmastaan Tribute to Notre Dame, mutta ryhmänostossa tuli ongelmia. Joukkue ansaitsi kuitenkin vapaaohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 144,74, ja kokonaispisteetkin ovat joukkueen kärkitulos tällä kaudella.

Kanadan Les Suprêmes onnistui myös vapaaohjelmassaan ja säilytti jo lyhytohjelmassa saavuttamansa kolmannen sijan yhteispistein 219,39.

French Cupin pettynein joukkue oli Venäjän Paradise, joka jäi molemmissa ohjelmissa neljänneksi. Hallitsevan maailmanmestarin Ravelin Boleroon koreografioidussa vapaaohjelmassa yksi ryhmänostoista lakosi, ja joukkue sai myös kaatumisen lisäksi pukuvähennyksen. Kokonaispisteet olivat nyt 217,23.

Dream Edges toinen ja Musketeers kolmas

Dream Edges saavutti toisen sijan Challenger-sarjan juniorireiden kilpailussa kauden kärkipisteillään 191,02. Musketeers oli kilpailun kolmas kokonaispistein 186,55. Sarjan voiton vei Venäjän Junost 205,21 pisteellä.

Yksikään viiden parhaan joukkoon sijoittuneista joukkueista ei selvinnyt lauantain vapaaohjelmasta virheittä. Junostin klassiselle vapaaohjelmalle kirjattiin kaatumisesta siirtymässä yksi vähennys. Luistelutaidoillaan loistanut joukkue oli kuitenkin selvä ykkönen vapaaohjelman tuloksissa.

Kaarin Dream Edges eteni Rouenin jäällä vakuuttavasti esihistoriallisesta Stonehenge-monumentista teemansa saaneessa ohjelmassaan. Toisessa läpimenossa sattui kuitenkin yhteentörmäys, joka suisti jäähän kaksi luistelijaa. Siitä huolimatta joukkue kokosi myös vapaaohjelmasta kauden parhaat pisteensä 122,88. Kokonaistuloksellaan 191,02 se nousi toiseksi kotimaisella Season´s best -tuloslistalla.

Musketeersin Metamorphosis kertoo pienen kasvusta ja noususta upeaan lentoon. Ohjelma nousikin Rouenissa hyvään lentoon, mutta tavoitellut tekniset tasot askelissa jäivät saavuttamatta kahdessa elementissä. Otteettoman askelsarjan alkuun osui myös kaatuminen. Joukkue oli vapaaohjelmassa neljäs jäätyään kauden parhailla vapaaohjelman pisteillään 120,15 vain 0,2 pistettä USA:n Skylinersin taakse. Kokonaistulos toi kuitenkin Musketeersille pronssiset mitalit.

 Molemmat joukkueet ovat mukana ensi viikonloppuna Helsingin jäähallissa ratkomassa, mitä kaksi joukkuetta edustavat Suomea maaliskuussa MM-kilpailuissa Nottinghamissa.

Tulokset: http://isujs.so.free.fr/FrenchCup-2020/index.htm


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024