Uutiset

Suomalaiset viides ja seitsemäs Zagrebissa

Suomen juniorimuodostelma jäi ensimmäistä kertaa ilman MM-mitaleita lauantaina Kroatiassa päättyneissä MM-kilpailuissa. Kullan vei Venäjän Junost, hopean Yhdysvaltain Skyliners ja pronssin Venäjän Crystal Ice. Suomalaiset sijoittuivat kuitenkin kärkipäähän kivenkovassa 21 joukkueen kilpailussa, sillä Team Fintastic oli viides ja Dream Edges seitsemäs. Kaksissa ensimmäisissä muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa suomalaiset ottivat kaksoisvoiton.  Viime vuonna suomalaisjoukkueet luistelivat hopean ja pronssin. Neljänsissä lajin MM-kilpailuissa oli muiden vuoro nousta palkintokorokkeelle.

Luistelutaidoillaan loistava Venäjän Junost  johti kilpailua jo lyhytohjelmien jälkeen. Se oli myös vapaaohjelmassaan omaa luokkaansa ja sai siitä pisteet 106,08. Junost saavutti nyt toisen perättäisen MM-kullan ennätyksellisin kokonaispistein 174,58. Yhdysvaltain Skyliners otti vahvalla Black Swan – vapaaohjelmallaan pisteet 104,67 ja MM-hopean kokonaispistein 169,82. Se oli sekä lyhyt- että vapaaohjelman toinen. Lyhytohjelmankin kolmas Venäjän Crystal Ice täydensi venäläisten menestyksen pronssilla kokonaispistein 167,14.

Suomalaisista Dream Edges oli ohjelmallaan Pako mielisairaalasta vapaaohjelmien viides pistein 96,21. Suoritusta rasitti yksi kaatuminen. Kokonaispisteet 147,05 toivat joukkueelle seitsemännen sijan.

Toinen edustajamme Team Fintastic luisteli puhtaasti vapaaohjelmansa City of Stars ja sai siitä 96,09 pistettä, jotka oikeuttivat kuudenteen sijaan. Kokonaiskilpailussa joukkue oli viides pistein 153,79.

Sekä Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen että Dream Edgesin valmentaja Siiri Eskelinen olivat ylpeitä joukkueidensa suorituksista ja katsoivat MM-Zagrebin opettaneen paljon.

– Tunnelmat ovat aika samat kuin lyhytohjelman jälkeen. Olen tyytyväinen Fintasticin luistelijoiden suoritukseen, mutta teknisiä tasoja, jotka ovat menneet läpi koko kauden, jäi nyt yllättävästi saamatta. Toisaalta erityisesti kärkikaksikko oli aivan omaa luokkaansa. Tämä oli hieno kokemus ja todella opettavainen. Nyt tiedämme, mitä kohti seuraavaksi suuntaamme.  On saatava yksilötaidot todella korkealle tasolle ja tehtävä vielä hyvä, nimenomaan muodostelmaohjelma, Milja Sarkkinen totesi.

– Dream Edges luisteli vapaaohjelmastaan juuri sellaisen suorituksen, johon se näistä lähtökohdista pystyi. Luistelu ei ollut sitä, mitä parhaimmillaan olisi voinut toivoa, mutta tämä täytti tarkoituksensa. Tiesimme, että ensimmäisissä MM-kisoissa on paljon opittavaa. Tavoitteenamme on olla MM-kilpailuissa myös tulevina kausina, valmentaja Siiri Eskelinen korosti.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut on vuodesta 2017 järjestetty vuosittain. Keväällä 2019 MM-titteleistä kilpaillaan Neuchâtelissa Sveitsissä.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1718/wjcsys2018/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024