Uutiset

Taitoluistelun MM-joukkue on nimetty

Joukkue taitoluistelun MM-kisoihin Milanoon 19.-23.3.2018 on nimetty.

Suomen joukkue

Naiset: Viveca Lindfors
Varalla: Emmi Peltonen

Jäätanssi: Cecilia Törn-Jussiville Partanen

Miehet: Valtter Virtanen

Joukkueen edustajat on nimetty Suomen Taitoluisteluliiton ja ISU:n asettamien kriteerien mukaisesti. Tullakseen valituksi, kunkin luistelijan on ensi sijaisesti täytynyt ylittää Kansainvälisen Luisteluliiton asettama teknisten pisteiden minimiraja niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa. Pisteet on täytynyt ylittää jossakin ISU:n kilpailukalenterin kilpailussa. Tämän ohella Suomen Taitoluisteluliitolla on oma valintakriteeristö, jossa yksinluistelussa kauden parhaan pistesaldon (Season´s Best/SB) saanut luistelija valitaan kilpailuun. Jäätanssissa valintakriteeri on kolmen parhaan kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo. Vertailuun otetaan ISU:n kv. kalenterin kilpailut sekä SM-kilpailut.

Valtter Virtanen nimettiin joukkueeseen viikonloppuna Haagissa käydyn kansainvälisen Challenge Cupin tuloksena, jossa hän ylitti vaadittavan lyhytohjelman teknisen pisterajan. Samassa kilpailussa Virtanen rikkoi historiallisesti ensimmäisenä suomalaisena 200 kokonaispisteen rajan.

Viveca Lindfors johtaa kotimaista pisterankingia naisissa. Lindfors luisteli oman ennätyksensä, 166,63, helmikuussa Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa.

Jäätanssissa Törn-Partanen on ainoa suomalaispari, joka on saavuttanut ISU:n pisterajat. Parin kauden ennätys on 158,59.

Suomella ei ole edustusta pariluistelussa.

Onnea valituille urheilijoille!


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024