Uutiset

Emmi Peltonen GP:n lyhytohjelmassa 12:s

Emmi Peltosen kausi käynnistyy pikkuhiljaa, kun perjantaina Moskovan Grand Prix -jäällä oli vuorossa vasta syksyn toinen lyhytohjelmakilpailu. Peltosen ohjelma ei sujunut hyppyjen osalta suunnitellusti ja helsinkiläinen on 12 luistelijan joukossa sijalla 12 pistein 52,46. ISU:n hyväksymät ennätyspisteet 60,48 ovat vuoden takaa Finlandia Trophysta.

Peltosen Caruson säveliin luistellun ohjelman epäonni osui alkuun: kahden kolmoistulpin yhdistelmä päättyi jään pintaan, jonka lisäksi sooloritti lipsahti yksinkertaiseksi ja jätettiin sääntöjen puitteissa arvioimatta. Sen sijaan suomalaisen luistelutaito pääsi esiin nelostasoksi arvioidussa askelsarjassa ja yhdistelmäpiruetissa. Peltonen piti viime kauden lyhytohjelmansa, jonka tulkinta on kypsynyt vanhetessaan.

Jalan kuntoutus on myöhäistänyt Peltosen kauteen valmistautumista ja jääharjoittelua on varsinaisesti takana vasta parin kuukauden verran. Viikko sitten hän avasi kauden Latvian Riiassa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Silloin lyhytohjelman ykkössija antoi jo lupausta tulevasta.

Peltonen kertoo osallistuvansa rohkeasti kilpailuun mukaan, vaikka kunto ei vielä täydellinen tässä vaiheessa olekaan.

– Tästä se lähtee, Peltonen tuumasi.

Kilpailua johtaa Venäjän Evgenia Medvedeva pistein 76,93. Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/season1920/gprus2019/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024