Uutiset

Venäjän Zagitova ylivoimaiseen voittoon, Lindfors 8. ja Peltonen 9.

Venäjän Zagitova naisten kilpailun ylivoimaiseen voittoon

Helsinki Grand Prix’n naisten kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Venäjän vasta 16-vuotias Alina Zagitova pistein 215,29. Olympiavoittaja ja hallitseva Euroopan mestari luisteli lähes virheettömän ohjelman ja villitsi yleisön Carmen-teemaisella vapaaohjelmallaan. Pisteitä tuomarit antoivat vapaaohjelmasta 146,39.

-Vapaaohjelmani sujui paremmin kuin eilinen lyhytohjelma, mutta ei ollut vielä aivan täydellinen.

-Olympiakauden jälkeen on henkisesti haasteellista lähteä seuraavaan kauteen. Tällä kaudella haluan vain nauttia luistelusta, Zagitova kertoi.

Pietarilainen 18-vuotias Stanislava Konstantinova luisteli vapaaohjelmassa kauden parhaat pisteensä 135,01 ja nousi neljänneltä sijalta kokonaiskilpailun toiseksi pistein 197,57. Konstantinova on vasta siirtynyt seniorisarjaan.

-Olen todella iloinen suorituksestani tänään. Tavoitteenani on tällä kaudella nousta venäläisten huippujen varjosta ykkössijalle, Konstantinova kertoi.

Japanilainen Kaori Sakamoto nousi seitsemänneltä sijalta kolmanneksi onnistuneella vapaaohjelmallaan kokonaispistein 197,42.

-Annoin tänään kaikkeni, tein kaiken, mitä vain pystyin. Se oli ainoa tapa päästä palkintopallille, Sakamoto iloitsi.

Suomen Viveca Lindfors luisteli tunteikkaan vapaaohjelmansa Les Miserables-musikaalin tahtiin. Vapaaohjelmastaan Lindfors sai 106,67 pistettä, jotka veivät hänet yhteispistein 159,62 kahdeksanneksi. Lindfors aloitti vapaaohjelmansa vahvasti kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmähypyllä. Ohjelmassa nähtiin myös laadukas kolmoisflippi. Kaatuminen kolmoisritissä sekä ohjelman loppupuolelle osuneet helpotukset rokottivat kuitenkin pisteitä.

-Tein tänään virheitä, mutta tein myös paljon hyviä elementtejä ja asioita. Ohjelmaan jäi selkeästi parannettavaa, mutta siellä oli myös paljon, mihin olen tyytyväinen, Lindfors analysoi luisteluaan.

Suomen toinen edustaja Emmi Peltonen sijoittui kokonaispistein 158,72 yhdeksänneksi. Peltonen aloitti ohjelmansa lennokkaalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmähypyllä, mutta loppuohjelmaan osui useita epäonnistumisia.

-Minulla oli tosi hyvä fiilis mennä jäälle ja verryttely sujui ongelmitta, mutta en tiedä, mitä sitten tapahtui. Kahden viikon päästä kilpailen Innsbruckissa. Siellä tavoitteeni on tehdä paljon parempi suoritus ja päästä tasolle, jolla treeneissä olen, Peltonen kertoi.

Venäläiset Zabiiako-Enbert pariluistelukilpailun voittoon

 

Taitoluistelun Helsinki Grand Prix´n pariluistelukilpailun voittivat lauantaina ennakkosuosikit Natalia Zabiiako ja Alexander Enbert kokonaispistein 198,51. Näyttävä venäläispari luisteli vapaaohjelmansa ylivoimaiseen tyyliin ja saavutti siitä kauden parhaat pisteet 130,92.

– Luistelimme hyvin, vaikka suoritus ei ollutkaan täysin puhdas. Se tuntui kuitenkin hyvältä, Enbert kertoi.

Italialaiset Nicole Della Monica ja Matteo Guarise sijoittuivat toiseksi kokonaispistein 185,77. Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaneella Italian mestariparilla oli vaikeuksia hyppyjen kanssa. Taitava pari sai ohjelmastaan kuitenkin kauden parhaat pisteensä 117,59.

– Meillä oli fantastinen lämmittely, ja olimme pukuhuoneessakin suoritusta odottaessa täynnä energiaa, mutta itse suoritukseen tuli virheitä soolo- ja heittohyppyihin, kommentoi pettynyt Guarise.

– Toinen sija Grand Prix’ssa merkitsee meille kuitenkin paljon ja olemme siitä erittäin onnellisia, Della Monica täydensi.

Lyhytohjelman jälkeen kolmantena olleet, hallitsevat nuorten maailmanmestarit, 15-vuotias Daria Pavliuchenko ja 19-vuotias Denis Khodykin luistelivat vapaaohjelman toiseksi pistein 121,81, mutta hävisivät kokonaiskilpailun toisen sijan italialaisille täpärästi pistein 185,61. Nuori venäläispari näytti komeasti vahvaa osaamista seniorisarjassa. Pari osallistui Helsingissä vasta ensimmäiseen GP-kilpailuunsa.

– Kokonaisuus oli hyvä, vaikka ohjelmassa olikin muutamia virheitä. Tämä oli tietysti ensimmäinen GP-kisamme ja paransimme kauden parhaita pisteitämme lähes kymmenellä. Meidän täytyy harjoitella ja luistella vielä paremmin, Khodykin arvioi.

Kilpailussa oli mukana kahdeksan paria seitsemästä maasta. Lauantain kilpailupäivä jatkuu vielä jäätanssin vapaatanssilla.

Huomenna, 4.11.2018, luistellaan miesten vapaaohjelmakilpailu ja loppunäytös.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1819/gpfin2018/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024