Uutiset

Jenni Saarinen toisena Puolan Warsaw Cupissa

Onnistuneen lyhytohjelman luistellut Jenni Saarinen on toisena Challenger Series -kilpailuihin kuuluvassa Warsaw Cupissa pistein 68,71. Saarinen paransi lokakuussa Finlandia Trophy Espoossa tekemiään lyhytohjelman ennätyspisteitä lähes kahdella pisteellä. Klassisen kauniin lyhytohjelman hyppyelementit, kolmoistulppi-kolmoistulppi, kolmoissalchow ja kaksoisaxel, sujuivat varmasti kuten myös ohjelman vaikeat piruetit sekä askelsarja.

– Minulla oli jo ennen ohjelmaa luottavainen olo, ja olen tyytyväinen sekä ohjelmaan kokonaisuutena että pisteisiin. Olen viime aikoina hionut harjoituksissa erityisesti ohjelman siirtymiä, yksityiskohtia ja musiikin tulkintaa, joissa onnistuin tänään, Saarinen iloitsi.

Herkällä ohjelmallaan hurmannut Emmi Peltonen on kilpailussa seitsemäntenä pistein 60,79. Peltonen hyppäsi ohjelmassaan onnistuneen kolmoisritin sekä kaksoisaxelin. Myös askelsarja arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle kuten myös jalanvaihdollinen yhdistelmäpiruetti. Lennokkaasti lähteneen kolmoislutzin perään tarkoitettu kolmoishyppy helpottui kuitenkin kahteen kierrokseen ja hyppyistumapiruetin horjahdus rokotti pisteitä.

– Kolmois-kolmois-yhdistelmä jäi tänään tekemättä, mutta onneksi sain kuitenkin tehtyä kaksoistulpin lutzin perään. Eniten kuitenkin harmittaa hyppyistuman epäonnistuminen. Hypyllä tehtävässä asennon vaihdossa jalka lähti ihan alta. Vapaaohjelmasta lähden hakemaan puhdasta luistelua. Sellaista, mitä treeneissä tulee tehtyä, Peltonen kertoi.

Naisten kilpailua johtaa vain puolen pisteen erolla Saariseen Venäjän Maiia Khromykh, jonka pistesaldo on 69,24. Vapaaohjelmat luistellaan lauantaina 20.11.2021.

Tulokset: https://page.pfsa.com.pl/results/2122/CSPOL21/

Kuvassa Jenni Saarinen
Kuva Nina Kellokoski


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024