Uutiset

Muodostelman SM-tuloksia lauantailta

Muodostelmaluistelun SM-kilpailuja käydään parhaillaan Turussa. Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes johtaa seniorisarjaa lyhytohjelmien jälkeen pistein 82,37. Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity on toisena 80,31 pisteellään ja Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique kolmantena pistein 78,81.

– Ohjelmassa Hymni Rakkaudelle oli vahva tunnelmalataus. Parissa elementissä oli pieniä virheitä, mutta niihin ei maailma kaadu. Huomisen vapaaohjelman suhteen minulla on rauhallinen olo, sillä tiedän, että he osaavat ohjelmansa ja etenemme asia kerrallaan, Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig sanoi.

Marigold IceUnity lähtee vapaaohjelmiin toiselta sijalta. Joukkue ei saanut ohjelmastaan Why not kaikkia teknisiä vaikeustasoja läpi. Team Uniquen katutanssiohjelmaan puolestaan osui kaatuminen arvokkaaseen läpimenoelementtiin, mikä pudotti teknistä pistesaldoa. Neljäntenä on Espoo Synchronized Skatersin Lumineers pistein 73,08.

Seniorijoukkueilla panokset ovat erityisen kovat. Suomen mestaruuden voittava joukkue valitaan suoraan edustajaksi MM-kotikisoihin, jotka luistellaan 12.–13. huhtikuuta Helsingissä. Kärkijoukkueet ovat kilpailleet äärimmäisen tasaisesti koko kauden.

Toinen paikka ratkeaa viikon kuluttua talviuniversiadien jälkeen.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/MLSM2019/SEG007.HTM

Kaarinan juniorijoukkue Dream Edges jatkoi voittoisia otteitaan myös SM-kilpailuissa. Junioreiden MM-kilpailuihinkin valittu joukkue saavutti lyhytohjelmallaan kauden kotimaiset ennätyspisteensä 77,20. Tätä korkeammat pisteet – 78,75 – joukkue luisteli French Cupin lyhytohjelmakilpailussa helmikuussa.

– Lähdimme tekemään suoritusta joukkueena yhdessä. Olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme. Vapaaohjelmasta emme ota painetta, vaikka olemmekin Suomen mestareita, sillä jokaiseen kauteen lähdetään puhtaalta pöydältä, kertoi Dream Edgesin kapteeni Roosa Kuiko.

HTK:n Team Fintastic, joka on Suomen toinen edustaja junioreiden MM-kilpailuissa, lähtee vapaaohjelmien päivään pistein 75,15. Kolmantena lyhytohjelmien jälkeen on HL:n Musketeers, joka sai päivän vedostaan  72,48 pistettä.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/MLSM2019/index.htm

Starlights noviisien Suomen mestari

HL:n Strarlights uusi noviisien Suomen mestaruuden lauantaina muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa Turussa. Joukkue sai vahvasta suorituksestaan pisteet 67,26. Hopeaa luisteli HSK:n Team Dynamique pistein 65,86 ja pronssia Kaarinan Diamond Edges pistein 63,06.

– Joukkue luisteli kylmäpäisesti kauden parhaan suorituksensa tärkeimmässä paikassa. Luistelijat olivat hyvällä fiiliksellä aamusta lähtien, mikä näkyi myös jäällä. En voisi olla iloisempi tyttöjen puolesta! Upeaa, että pystyimme ottamaan toisen mestaruuden peräkkäin, Starlightsin valmentaja Tiina Turunen totesi.

Myös joukkueen kapteeni oli kilpailun jälkeen yhtä hymyä.

– Kauden mittaan joukkueella on ollut ylä- ja alamäkeä. Ennen SM-kilpailuja olemme treenanneet kovasti, ja nyt pystyimme vetämään ohjelman täysillä, kuvasi Starlightsin Aino Kari, jolle Suomen mestaruus oli toinen luistelijana ja ensimmäinen kapteenina.

Team Dymaque uusi lauantain suorituksellaan viime kauden SM-hopean. Diamond Edges nousi nyt pronssille. Vielä viime vuonna joukkue oli SM-nelonen.

Noviisien tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/MLSM2019/SEG011.HTM

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/MLSM2019/index.htm

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024