Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Turkkila-Versluis ennätyspistein kuudes

Suomalaisluistelijoiden huikea ennätystahti jatkui jäätanssikilpailussa Finlandia Trophy Espoossa, kun Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kohensivat lähes 13 pisteellä muutaman viikon takaista piste-ennätystä. Pari sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

Mozartin tahtiin luisteltu, erinomaisesti sujunut vapaatanssi toi parille pisteitä 101,03 ja kokonaispisteet 163,49. Aikaisemmin sunnuntaina Viveca Lindfors onnistui täydellisesti vaikeassa vapaaohjelmassaan kotiyleisön edessä ja nosti omaa ennätystään yli 20 pisteellä.

Jäätanssijat olivat syystäkin tyytyväisiä piste-ennätyksestään.

– Tämä on ihan mahtavaa! Ennätys koheni kyllä nopeammin kun odotimmekaan, vaikka tiedämme, että meillä on potentiaalia vieläkin enemmän. Ennen kolmen viikon päästä luisteltavia Helsingin Grand Prix -kilpailuja on vielä kuitenkin parannettavaa, Turkkila iloitsi.

Ennätystuloksesta huolimatta päivän suoritus ei tuntunut niin vaivattomalta ja helpolta kuin lauantaina tanssittu rytmitanssi.

– Tänään oli jännittyneempi olo kuin rytmitanssissa, mutta olemme iloisia, että pystyimme tekemään näinkin onnistuneen suorituksen. Onneksi ei tapahtunut mitään herpaantumista ajatuksissa kesken ohjelman, Turkkila ja Versluis kertoivat suorituksen jälkeen.

Tämä on Turkkilan ja Versluisin kolmas kausi jäätanssijoina pitkän yksinluistelu-uran jälkeen ja nyt he tuntevat olevansa sisällä lajissa.

– Kaksi ensimmäistä kautta meillä meni lajiin tutustumiseen. Nyt pystymme harjoittelemaan laadukkaammin kun ymmärrämme enemmän itse lajista. Pystymme myös itse paremmin analysoimaan suoritustamme ja osaamme antaa paremmin palautetta toisillemme, kun vuorovaikutuskin on kohentunut, Turkkila kertoo huikean kehityskaaren taustoista.

Jäätanssikilpailun voittajat, hallitsevat EM-pronssimitalistit, Alexandra Stepanovan ja Ivan Bukin Venäjältä, luistelivat aivan omassa sarjassaan: pari palkittiin vapaatanssista 121,62 pisteellä ja kokonaissaldoksi tuli 200,78 pistettä.  Toiseksi tulleet Espanjan Olivia Smart ja Adrian Diaz jäivät yli 20 pisteen päähän 180,07 pisteellä ja kolmanneksi luistelleet Marie-Jade Lauriault – Romain Le Gac Ranskasta 175,46 pisteeseen.

Stepanova ja Bukin olivat tyytyväisiä vapaatanssiinsa.

– Olemme pyrkineet tuomaan vapaatanssiimme enemmän vauhtia, tunnetta ja pehmeää luistelua, Bukin kertoi. – Pidämme tästä vapaatanssista ja sen uudesta tyylistä.

– Meillä on ollut tiukka alkukausi ja useita kilpailuja, joten nyt tämän kilpailun jälkeen aiomme katsoa tarkasti tuomareiden antamat pisteet ja keskitymme korjaamaan ongelmakohtia ennen Helsingin Grand Prix –kilpailua.

Venäläiset voittivat Finlandia Trophy Espoossa kaikki muut kilpailusarjat – naiset, miehet, pariluistelun ja jäätanssin – paitsi muodostelmaluistelun. Muodostelmaluistelun voitto jäi Suomeen hallitsevalle maailmanmestarille Marigold IceUnitylle.

Tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1819/CSFIN2018/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024