Uutiset

Viveca Lindfors viidenneksi Italiassa uusin ennätyspistein

Viveca Lindfors jatkoi vahvasti kauden avauskilpailuaan Lombardia Trophyssä. Perjantaina luisteltu vapaaohjelma sujui mallikkaasti ja toi pisteitä 104,25 sekä viidennen sijan lopputuloksissa. Kisan kokonaispiteet olivat 166,93, mikä on muutaman kymmenyksen enemmän kuin kevään 2018 MM-kilpailuissa syntynyt edellinen ennätys.

–  Olen ihan tyytyväinen kilpailuun kokonaisuutena, sillä näin hyvä sijoituksesta saa mukavasti tärkeitä ranking-pisteitä, Lindfors totesi kilpailun jälkeen. – Vaikka vapaaohjelmaan tulikin tänään pari kaatumista, oli siinä myös paljon hyvää, joten tästä on hyvä lähteä seuraavaan kisaan.

Suomen toinen edustaja, Sofia Sula, nousi onnistuneella vapaaluistelullaan 13. sijalle lyhytohjelman 15. tilalta. Pisteitä vapaaluistelusta kertyi 84,31 ja koko kisan saldoksi 130,57.
Sulan vapaaohjelman vaikeista hyppyelementeistä osa epäonnistui ja yksi jäi jopa kokonaan pisteittä virheen vuoksi.
– Vaikka ohjelmaan tuli jonkun verran virheitä, olen silti ihan tyytyväinen tämän päivän vapaaohjelmaani. Ylipäänsä oli uudenlainen ja kiva kokemus nämä ensimmäiset aikuisten kansainväliset kilpailut, Sula iloitsi.

Naisten kilpailun voitti jo lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Elizaveta Tuktamysheva Venäjältä pistein 206,07.

Perjantaina iltapäivällä käytiin jäätanssikilpailun ensimmäinen osa, rytmitanssi. Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tanssivat puhtaalla suorituksella uuteen piste-ennätykseen 57,92 ja kilpailun viidenneksi.

– Olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen, vaikka ohjelmassa tuntui vielä alkukauden epävarmuus. Valmistautumisemme kauteen on kuitenkin niin vahva, että saimme pidettyä paketin kasassa, Versluis analysoi. – Tiedämme, että pystymme parempaankin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Kilpailua johtaa Italian Charlene Guignard – Marco Fabbri pistein 76,03. Jäätanssin vapaatanssi luistellaan lauantaina. Turkkila ja Versluis kilpailevat seuraavan kerran jo viikon päästä Ondrej Nepela Trophyssä Slovakiassa. Viveca Lindforsin seuraava kansainvälinen kilpailu on kotimainen Finlandia Trophy Espoo 5.-7.10.2018.

Lombardia Trophyn tulokset.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024