Uutiset

Muodostelmaluistelijat kilpailevat viikonloppuna SM- ja MM-edustuksista

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut kilpaillaan tulevana viikonloppuna Helsingin jäähallissa. SM-mitaleista kilpaillaan paitsi seniorisarjassa myös junioreissa ja noviiseissa. Seniorisarjassa käydään lisäksi viimeinen kamppailu MM-edustuksista.

Suomen Taitoluisteluliiton MM-valintakriteerien mukaisesti seniorisarjan SM-kilpailun voittaja nimetään suoraan MM-edustajaksi Tukholmaan huhtikuun alussa. Toinen joukkue valitaan kauden Season´s Best pistesaldon perustella. Molemmat edustuspaikat ovat siis vielä täyttämättä.

Hallitseva Suomen mestari ja MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity (HL) lähtee kilpailuun takaa-ajoasemasta, sillä joukkueen Season´s Best -tulos on muutama päivä ennen SM-kisaa kotimaassa vasta kolmanneksi paras −196,53 luisteltiin joulukuussa toisessa SM-valintakilpailussa. Tuleva viikonloppu näyttää kuitenkin joukkueen nykykunnon.

Ennen SM-kilpailua Team Unique (HSK) pitää hallussaan kauden korkeinta pistepottia 203,44. Kauden kärkituloksen joukkue luisteli French Cupissa kuukausi sitten. Maailmanmestaruus joukkueelta löytyy vuodelta 2013, mutta edellisestä MM-edustuksesta on aikaa jo kaksi vuotta. Team Unique on viime vuoden SM-kisojen pronssimitalisti, eikä tullut tuolloin valituksi MM-kilpailuihin.

Nimensä kuluneella kaudella muuttanut Helsinki Rockettes (ent. Rockettes) pitää kotimaisen rankingin kakkossijaa pistein 202,96. HTK:n joukkue teki kauden piste-ennätyksensä Neuchatel Trophyssa Sveitsissä tammikuussa. Kolminkertainen maailmanmestari on hallitseva SM-hopeamitalisti ja viime vuoden MM-viitonen.

Junioreissa (13−19-vuotiaat) MM-valinnat ovat tehty jo aiemmin, joten joukkueet kilpailevat puhtaasti SM-menestyksestä. Hallitseva Suomen mestari, Team Fintastic (HTK), on jo nimetty toisena joukkueena MM-kilpailuihin Zagrebiin maaliskuussa. Kauden selkeä kotimainen ykkösjoukkue on ollut viime vuoden SM-pronssimitalisti, Kaarinan Dream Edges, joka on niin ikään nimetty MM-kilpailuun. Hallitseva SM-hopeamitalistijoukkue, Musketeers (HL), on kotimaisen rankingin nelonen ja Team Mystique (HSK) kolmonen.

Noviiseissa (10−15-vuotiaat) kilpailee 12 joukkuetta vapaaohjelmissa. Viikonlopun kilpailussa on mukana 639 luistelijaa, 27 joukkuetta, 13 seurasta ympäri Suomen.

SM-kilpailun aikataulu

Lauantai 3.3.2018

SM-noviisit, vapaaohjelma klo 15
SM-juniorit, lyhytohjelma klo 17.20
SM-seniorit, lyhytohjelma klo 19.15

Sunnuntai 4.3.2018

SM-juniorit, vapaaohjelma klo 15
SM-seniorit, vapaaohjelma klo 17.30

Palkintojenjako noin klo 18.15

Lisätiedot

Tapahtuman sivut: http://www.muodostelmaluistelu.com/

Median akkreditoituminen: http://www.helsingintaitoluisteluklubi.com/kilpailut/htk/ml-sm-2018-3-4-3-2018/media/

MM-kilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/

Season´s Best -tilasto: https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/seasonbest/season-best-muodostelmaluistelu/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024