Uutiset

Helsinki Rockettes voittoon Lahdessa

Helsinki Rockettes voitti muodostelmaluistelun toisen SM-osakilpailun sunnuntaina Lahdessa, vaikka Team Unique veikin vapaaohjelmakilpailun voiton.

Helsinki Rockettesin kokonaispisteet 215,46 jättivät kuitenkin Team Uniquen kokonaistuloksissa toiseksi yhteispistein 212,47.

HTK:n Helsinki Rockettesin vapaaohjelma Haavoittunut enkeli kulki varmasti, vaikka yksi ryhmänostoista jäikin yritykseksi. Sen sijan ensimmäisen SM-osakilpailun voittanut ja nyt lyhytohjelman jälkeen kakkosena ollut HSK:n Team Unique onnistui puhtaasti vapaaohjelmassaan Betrayed ja vei vapaaohjelmakilpailun.

Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig oli tyytyväinen lopputulokseen ja joukkueensa kokonaisvoittoon.

– Voitto maistuu hyvälle. Vapaaohjelmaan tuli yksi selkeä ja kallis virhe, mutta sellaista voi tapahtua ja siitä vain opitaan. Koska Lahden jäähallissa on pari metriä tavanomaista lyhyempi kenttä, jouduttiin vähän vaihtamaan ryhmien ratoja. Vaihtojen vuoksi ryhmät eivät aivan löytäneet yhteispeliä. Onneksi kukaan ei kuitenkaan kaatunut tai loukkaantunut. Ihan lopussa ohjelma joka tapauksessa lähti nousuun, ja suoritus vapautui.

Kolmanneksi luisteli sunnuntain suorituksessaan epäonninen HL:n Marigold IceUnity, jonka vapaaohjelma Tribute to Notre Dame sortui kaatumisiin. Joukkue kokosi Lahdesta yhteispisteet 192,89. Neljäs – sekin vapaaohjelmassaan epäonninen – oli Espoon Lumineers kokonaistuloksella 174,22.

Seniorisarjan vapaaohjelman tulokset http://juhani.exdecfinland.org/~ltl/20191207-08_ML_VK2/SEG008.HTM

Juniorit

HSK:n Team Mystique voitti lajissaan ensimmäisen junioreiden Challenger-sarjan kilpailun marraskuussa Kaliforniassa. Nyt se jatkoi menestystään myös kotimaassa voittamalla junioreiden toisen SM-osakilpailun kokonaistuloksella 181,86. Joukkue vei ykköstilan jo lyhytohjelmassa ja oli ensimmäinen myös vapaaohjelmallaan Tiquen tock.

HL:n Musketeers säilytti lyhytohjelmissa saavuttamansa toisen sijan vapaaohjelmallaan Metamorphosis. Toisen sija tuli yhteistuloksella 179,88.

Ensimmäisen SM-osakilpailun voittanut Team Fintastic luisteli vapaaohjelmallaan Anesthesia kolmanneksi ja jäi yhteispisteillään 179,44 myös kokonaiskilpailun kolmanneksi 0,44 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Musketeersiin.

Hallitseva Suomen mestari Kaarinan Dream Edges ei ollut kilpailussa mukana.

Junioreiden tulokset http://juhani.exdecfinland.org/~ltl/20191207-08_ML_VK2/SEG010.HTM

Noviisit

Noviisisarjan ykköslohkoon kuuluvat joukkueet luistelivat vapaaohjelmansa sunnuntaina. Järjestys lohkon kärjessä oli sama kuin kuukausi sitten käydyssä ensimmäisessä valintakilpailussa. Voittoon luisteli HTK:n Finettes pistein 82,41. HL:n Starlights sijoittui toiseksi 73,09 pisteellä ja Kaarinan Diamond Edges kolmanneksi pistein 67.76.

Noviisien I-lohkon tulokset http://juhani.exdecfinland.org/~ltl/20191207-08_ML_VK2/SEG011.HTM

Kaikki tulokset http://juhani.exdecfinland.org/~ltl/20191207-08_ML_VK2/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024