Uutiset

Turkkila-Versluis ja Helsinki Rockettes lyhytohjelmien ykkösinä

Muodostelmaluistelun ja jäätanssin SM-seniorit kilpailevat viikonloppuna Helsingin jäähallissa Suomen Taitoluisteluliiton järjestämässä kilpailussa. Liitto halusi tarjota seniorisarjan urheilijoille ylimääräisen kilpailutapahtuman, kauden jäädessä kilpailujen osalta vajaaksi. Lauantaina kilpailtiin lyhytohjelmissa.

– Halusimme ehdottomasti antaa mahdollisuuden luistelijoille kilpailla. He ovat päässeet koko ajan harjoittelemaan ja lisäksi harjoitelleet saman sairaanhoitopiirin alueella. Vaikka katsomoissa ei kannustusjoukkoja tällä kertaa ollutkaan, kilpaileminen otettiin urheilijoiden keskuudessa ilolla vastaan, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sanoi.

Jäätanssikilpailussa voiton vei Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Pari keräsi onnistuneella luistelullaan epäviralliset ennätyspisteet 77,68. Parin tähtäin on kevään MM-kilpailussa maaliskuussa, joten kilpailukokemuksen saaminen oli heille merkityksellistä.

– Oli kiva päästä taas kilpailemaan. Ne asiat, joihin olemme keskittyneet harjoituksissa näyttivät onnistuneen tänään. Fiilis oli hyvä, vaikka yleisöä ei ollutkaan. MM-kilpailussa tilanne on sama, siellä kilpaillaan ilman yleisöä, joten tämä oli hyvä harjoitus, pari kiteytti.

Jäätanssikilpailun toinen pari Arina Klinovitskaya-Jussiville Partanen ansaitsi luistelullaan pisteet 53,69. Toista vuotta yhdessä luistellut pari kärsi alkukaudesta loukkaantumisista, joten kilpailu on parin tämän kauden ensimmäinen.

– Kilpailu tuli meille hieman yllätyksenä, sillä emme odottaneet pääsevämme kilpailemaan enää tällä kaudella. Aloimme oikeastaan vasta nyt päästä hyvään vauhtiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, jättää vanhat ohjelmat taaksemme ja keskittyä uusiin asioihin, pari sanoi.

Muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailun voiton vei Helsinki Rockettes pistein 77,88 ohjelmallaan Yksinäisyys.

– Kilpailimme viimeksi tässä hallissa MM-kotikisoissa. Aika iso ero oli siihen nähden, mutta oli silti hyvä saada tämä kisakokemus vielä tälle kaudelle, Helsinki Rockettesin kapteeni Nona Vihma muisteli täpötäyttä jäähallia ja joukkueen MM-pronssiin johtanutta luistelua huhtikuussa 2019.

Team Unique jäi johtoasemasta 2,2 pisteen päähän, mutta jatkaa vapaaohjelmaan luottavaisena.

– Saimme hyvän kisafiiliksen. Luistelimme hyvin ja ihan omalle tasollemme, juuri niin kuin olemme treeneissäkin tehneet. Olemme luistelleet ohjelmiamme koko kauden, joten on hienoa päästä näyttämään ne, kapteeni Tuuli Mäkinen hehkutti suorituksen jälkeen.

Marigold IceUnity on kolmantena 70,69 pisteellä ja Lumineers neljäntenä pistein 60,01.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/JTMLSMSen/index.htm

Kilpailu jatkuu sunnuntaina klo 11.00. Lähetys on katsottavissa suoratoistona osoitteessa www.skatingfinland.fi/live ja Ruudussa.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024